Witam. Mam zamiar w swojej modyfikacji zorbić Cache'owanie zapytań SQL tak bay zmniejszyć ilośc pobieranych danych z Bazy. No i praktycznie rzecze biorąc wszystko już działa, ładnie zapisuje do pliku i odczytuje z niego.
No właśnie. Czy ktoś wie, ma, widział plan relacji między zapytaniami w plikach? No bo tego jest od za i jeszcze troche. Trzeba porobic zapytania w pary, trójki, czwórki itd.
Prosiłbym o pomoc w tej kwestii bo tego jest za dużo jak na jedną osobę...
PS. Nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat, a te miejsce wydawało się odpowiednie...
Jak nie to nie, łaski bez...
Odpowiedzi
Wysłany: 19 Kwi 2006, 20:30
Negatyf
ale MOD kozak, genialny, troche przyspieszylo trocheee forum.
Wysłany: 30 Kwi 2006, 08:39
Vicer
Rejestracja: 21 Maj 2005, 08:40 Posty: 24 Miejscowość: Starachowice
U mnie zmniejszylo ilosc zapytan. Czy chodzi forum szybciej ciezko powiedzic. Wazne, ze odciazylo troche baze, bo glowna strona serwisu generuje dla niej spore obciazenie, wiec kazde zmniejszenie liczby zapytan z pewnoscia pomaga.
Proponuje z easymoda skorzystac. U mnie przy dosyc mocno zmodowanym forum niezbyt duzo trzeba bylo zmiena naniesc do instrukcji, zeby easymod przeszedl bezproblemowo. Tylko trzeba skorzystac z tego kodu co podalem w poprzednim swoim poscie, bo ten co jest na stronie phpbbstyles nie jest EM ready.
Wysłany: 12 Maj 2006, 12:24
excumbed
Czy ktoś jeszcze próbował tego moda? Jakieś konkretne wrażenia poza "bardzo przyspiesza"?
I jeszcze mam pytanie, czy po instalacji tego moda będę mógł instalowac inne modyfikacje, które zmieniają lub dodają zapytania SQL? Czy będe musiał je "przerabiać" ?
Wysłany: 12 Maj 2006, 13:37
RADMAN
Nie gryzie sie z modyfikacjami dodajacymi zapytania SQL, bo on sam jest napisany w ten sposob, ze modyfikuje tylko wybrane zapytania.
Jak sie chce inne zmienic to jest podane jak tylko trzeba wiedziec co sie robi, zeby nie namieszac.
Ja powtorze jeszcze raz, ze samemu mozna sie szybko przekonac korzystajac z Easy Moda. Jak sie nie podoba to z kopii zapasowej szybko wrocimy do wersji bez moda.
Wysłany: 12 Maj 2006, 15:35
nilhir
Rejestracja: 14 Maj 2005, 08:23 Posty: 1637 Miejscowość: Kraków Pochwały: 106
excumbed napisał(a):
Czy ktoś jeszcze próbował tego moda? Jakieś konkretne wrażenia poza "bardzo przyspiesza"?
Spróbuj - zobaczysz. To będzie najbardzij obiektywny test.
Może zwiększyć szybkość o 0.001 jak i o 0.4 - zależy od forum, serwera i kilku pomniejszych rzeczy. W każdym razie potrafi troche zmniejszyć obciążenie forum.