co? kod nie jest czytelny? chyba nie widziałeś nieczytelnego kodu!
Jak dla mnie kod jest bardzo czytelny (no chyba że się nie zna php),
zuo napisał(a):
nie kazdy ma ochote + kilka dni/tygodni na zaznajamienie sie ze skryptem
zwykły użytkownik nie musisz się zaznajamiać ze skryptem
luckero, wg mnie to to chyba coś nie wyszło
luckero napisał(a):
A z sleep-walker się zgadzam, kod powinien być czytelny, bo co w przypadku gdy będziemy chcieli dodawać własne modyfikacje?
jak ktoś potrafi napisać modyfikacje to zaznajomienie się ze skryptem nie sprawi mi problemu
a co do tematu
sleep-walker, zrozum to że modyfikacje nie są tworzone przez ekipę phpbb.com tylko przez innych, poza tym gdy wychodzi nowa wersja skryptu nie każdy autor moda sprawdza czy instrukcja nie wymaga zmian
Zobacz ilu jest użytkowników którzy jakoś instalują mody i z tym problemów nie mają.
sleep-walker napisał(a):
Czy nie dałoby się stworzyć w phpBB coś na wzór Infusiona w PHP-F?? Tzn system modów (modułów raczej), które same by się instalowały (dokonywały zmian w odpowiednich plikach) po wgraniu na serwer?
a jak sobie wyobrażasz kompatybilność tysięcy modyfikacji tworzonych przez setki autorów?
sleep-walker napisał(a):
Ale jedno co mnie zdołowało, to chaos jaki panuje w kodzie... Sad W PHP-Fusion kod jest schludny, podzielony na sekcje, przejrzysty... A tutaj, otworzyłem pierwszy lepszy plik, a tam... sieczka... żadnych sekcji, żadnego wizualnego podziału... Może dla kogoś, kto w tym siedzi, nie jest to problemem, jednakże dla kogoś początkującego bardzo utrudnia to poruszanie się po kodzie. Jeśli ktoś widział kod PHP-F, wie o czym mówię.
yyy, ja bym mógł się sprzeczać gdzie mamy sieczkę i to mocno (autorzy php-f nawet się nie pokusili o użycie smartów, html wmieszany wszędzie w kod skutecznie go zaciemnia, a stałe to używają tam gdzie im się podoba, funkcji to też unikają wydłużając i komplikując kod).
AIFM [1%] - kiedyś powstanie