Witajcie!
Założyłem konto na
http://www.awardspace.com dwa dni temu. Zgodnie z wszelkimi opisami założyłem subdomenę (strongholdnet.awardpace.com), utworzyłem konto ftp i chciałem wgrać gotowe juz pliki na stronę.
Okazuje sie jednak, że nie potrafię przesłać plików za pomocą klienta ftp.
Wszystko się zgadza z opisami na ich stronie:
Nazwa hosta: strongholdnet.awardspace.com
Nazwa user'a: [tu moja nazwa]
Hasło user'a: [tu moje hasło]
Wszystko fajnie, wszystko dobrze, lecz zaden program połączyc się nie może. TCM pisze, że "skończył sie czas połączenia", SmartFTP informuje mnie, że "Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta", a CuteFTP nie chce się połaczyc i wciąż pyta o hasło.
Wychodzi na to, że coś jest nie tak z kontem załozonym przeze mnie (no bo chyba wykonuję wszystkie polecenia odnośnie połaczenia ftp). Tylko co? Wszystko załozone regulaminowo, po kazdej operacji na stronie uzyskiwałem informacje o sukcesie założenia konta/subdomeny...
Bardzo proszę o pomoc, bo wgrać 300 plików dla założenia forum phpbb2 to betka, ale wgrywać 1000 plików po 3 za jednym razem (ze stronki awardspace), żeby uaktualnić do "by Przemo" to juz przesada...
Ktoś wie, co zrobić?
Pozdrawiam,
Al Ganonim
[ Dodano: 02 Mar 2006 15:29 ]Ha, doszedłem w końcu w czym problem.
Okazuje się, że nie można zdalnie zmienić hasła do FTPa. Mimo, iż podczas zmiany hasła (z generowanego losowo na nasze nowe) pokazuje się napis, że zmiany zostały dokonane, wciąż obowiązuje stare hasło do FTP (hasło do konta i subdomen mozna zmienic bez problemów).
TCM trzeba przestawić na port 21 (ale to chyba powszechnie wiadome...).
Wątek można juz skasować, chyba, że będzie on służył jako skromne FAQ dla kogoś z identycznymi problemami

.
Pozdrawiam serdecznie,
Al Ganonim