Witam.
Kilka tygodni temu padł serwer na którym mam forum. Po przywróceniu serwera zauwazylem brak ustawionych chmodów... poprawilem to... sprawdzilem baze mysql - nie ruszona - wszystko tak jak było.
Mimo tego caly czas nad forum wyswietla się bład nastepujacej treści:
Kod:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/apache2/htdocs/mojastrona/forum/phpBB2/templates/Conundrum/Conundrum.cfg:95) in /usr/local/apache2/htdocs/mojastrona/forum/phpBB2/includes/page_header.php on line 479
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/apache2/htdocs/mojastrona/forum/phpBB2/templates/Conundrum/Conundrum.cfg:95) in /usr/local/apache2/htdocs/mojastrona/forum/phpBB2/includes/page_header.php on line 481
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/apache2/htdocs/mojastrona/forum/phpBB2/templates/Conundrum/Conundrum.cfg:95) in /usr/local/apache2/htdocs/mojastrona/forum/phpBB2/includes/page_header.php on line 482
Pod tymi liniami istnieją nastepujece kody:
Kod:
page_header.php on line 479:
header ('Cache-Control: private, pre-check=0, post-check=0, max-age=0');
page_header.php on line 481:
header ('Expires: 0');
page_header.php on line 482:
header ('Pragma: no-cache');
Ten blad nie wyswietla sie sam, pod nim normalnie laduje sie forum po ktorym mozna szperac... lecz za kazdym razem u gory bedzie ten blad.
Próbujac wejsc w Panel admina wywala blad z functions.php
803 linii - lecz już pokazuje się sam, oto linia:
Kod:
header('Location: ' . $server_protocol . $server_name . $server_port . $script_name . $url);
Przy wylogowaniu się nie pasują mu linie w sessions.php o nastepujacej tresci:
Kod:
setcookie($cookiename . '_data', '', $current_time - 31536000, $cookiepath, $cookiedomain, $cookiesecure);
setcookie($cookiename . '_sid', '', $current_time - 31536000, $cookiepath, $cookiedomain, $cookiesecure);
Błędy wyskakują i nie liczac wylogowania oraz wejscia do panela admina wszystko działa, można wchodzic, czytac, pisac tematy i posty... lecz za kazdym razem bedzie error u góry - ten pierwszy podany.
Dodam, że Cookies mam dobrze ustawione jak i domene strony... wszystko tak jak było. Co moze byc tego przyczyną? co przeoczylem?
Widzialem podobny problem ale on dotyczył
unicomm - ja nawet tego pliku nie mam - starsza wersja forum (!?). Baza ma 55 mb więc sami wiecie - zależy mi na utrzymaniu forum - a blad przeszkadza...
z Góry dziekuje.