Postanowiłem zmienić doctype forum na xhtml 1.0 Transitional, wiedząc ze może to spowodować niepoprawne działanie niektórych skryptów js.
Myślałem, że sobie z tym poradze, jednak moja znajomość javascript okazała się zbyt mała, a obecnie nawał prac nie pozwala mi się 'douczyć'.
Do rzeczy - ikonki po zmienieniu doctype nakładaja się z lekkim przesunięciem w prawo, co powoduje, że widać je tylko po kawałku.
Umiem to dostosowac, ale tylko przy usunięciu aktualnych ikon pokazujących status danej osoby, jednak nie chciałbym tracić tej funkcji.
Fragment odpowiedzialny za te anomalie:
Kod:
$xlink='<script language="JavaScript" type="text/javascript"><!--
if ( navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf(\'mozilla\') != -1 && navigator.userAgent.indexOf(\'5.\') == -1 && navigator.userAgent.indexOf(\'6.\') == -1 )
document.write(\' '.str_replace("\'", "''",$link).'\');
else
document.write(\'';
//"
if (!$profile) $xlink.='</td><td> ';
$xlink.='<td valign="top" nowrap="nowrap" width="'.$ud['uc_but_width'].'" height="'.$ud['uc_but_height'].'"><div style="position:relative;"><div style="position:absolute;">'.str_replace("\'", "''",$link).'</div><div style="position:absolute;left:'.$ud['uc_iconx'].';top:'.$ud['uc_icony'].';">'.$icon.'</div></div>\');
//--></script><noscript>'.$link.'</noscript>';
z pliku unicomm.php
Mam nadzieje, że znajdzie sie jakis javascriptowiec, który pomoże
linkme.pl ~ Darmowe pozycjonowanie w google Twojego forum
Wymiana plusami oraz Lubię to