Już wyjaniam. Nie jestem w stanie do konca wyjasnic jakie podloże miał ten atak. Mogę tylko powiedzieć, ze nie byl skierowany tak do konca w serwis, tylko w moją osobę. Nie mam pojęcia jak, jednak ktoś zalogował się na moje konto mailowe i tym sposobem uzyskal dostep do panelu, gdzie zapewne wykorzystujac exmoda wyedytowal szablon. Haslo bylo ciągiem znaków i cyfr, nie bylo w zaden sposob powiazane z tym serwisem.
Co gorsza, osoba atakująca popisała się kompletnym wandalizmem, usuwając całe konto gmail, a co za tym idzie dorobek moich 5 lat pracy. O innych platnych uslugach google juz nie wspomne. Atak nastapil w bardzo niewygodnym dla mnie terminie, bowiem zaczynam studia, tak wiec nie mam zbyt wiele czasu. Mimo wszystko jednak na dniach postaram się wszystko przywrocic do normy. Niebawem ukaże się też nowa wersja serwisu. Wszystko zależy jednak od wolnego czasu, który musze znalezc i dobrze zagospodarowac. Obiecuję, ze doloze wszystkich staran, zeby takie sytuacje się juz nie powtorzyly.
Przypominam jeszcze raz - włamanie nie mialo zwiazku z zadna dziura w phpBB, wiec mozecie korzystac ze skryptu w pelni bezpiecznie.
linkme.pl ~ Darmowe pozycjonowanie w google Twojego forum
Wymiana plusami oraz Lubię to