Witam,
przeszukałem tutejsze Forum jak sobie poradzić z spamami-robotami, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Ktoś radził włączyć aktywację przez e-mail oraz włączyć identyfikację wizualną (czy jak to się nazywa) - czyli konieczność wpisywania wyświetlanego przez server kodu przy rejestracji.
Ale ja to wszystko mam, a nadal rejestrują się roboty, całe chmary robotów, ja już nie mogę...
Roboty mogę podzielić na 2 rodzaje:
- takie, które rejestrują się, ale nie przechodzą rejestracji i ich konto pozostaje "nieaktywne" - nie są groźni, jedynie denerwuje mnie darmowa dla nich reklama (linki do stron erotycznych najcześniej w ich profilu)
- takie, które jakimś cudem potrafią się aktywować - tzn ich konto jest aktywne. Taki robot (czy to robot?) po jakimś czasie (nie zawsze od razu) wpisuje na Forum posta - oczywiście z linkami do stron, często erotycznych, posty po ang., czasem po rusku
Przeglądałem MODy dostępne w "download", ale tam nie ma takich MODów. Chyba, że MOD "Ban Robotic Register" mi to załatwi?
Proszę o pomoc.
(aha, jestem zielony jeśli chodzi o instalowanie forum, modyfikacji i inne "grzebanie w bebechach", będę musiał kogoś prosić, żeby zainstalowaŁ co trzeba kierując się Waszymi wskazówkami).