witam serdecznie, mam nadzieję, że ktoś zechce mi ułatwić życie i wskazać błąd w instalacji tudzież popchnąć we właściwym kierunku...
otóż uznałam, że zainstaluje sobie attachment moda na forum - nie pierwszy raz z resztą - jednak zdołałam po drodze zbłądzić, się obawiam.
po kolei: wszystkie pliki z paczuszki wgrane, co miało być edytowane w kodzie - zostało, instalka puszczona - wszystko completed, instalacja successful. gdzie chmod należało zmienić, tak też uczyniłam; wszystko uploadowane w ASCII; w konfiguracji mod jest enabled. może coś tu pominęłam, jednak starałam się postępować zgodnie z intrukcjami.
ach, dodam, że przeszukałam już forum i wszelkie faq'i i dokumentacje w poszukiwaniu rozwiązania, jednak nie znalazłam. cóż, zapewne okaże się, że dla Was to banalne, jednak ja mogę jedynie robić duże oczy, niestety
błąd? moda po prostu nie widać. owszem, w panelu admina jest, jednak na forum nijak się nie objawił. natomiast w PA, kiedy wejdę w Extension control, ukazuje mi się przeurocza lista:
Kod:
Warning: mysql_free_result(): 39 is not a valid MySQL result resource in /home/nsz/ftp/phpBB2/db/mysql4.php on line 318
Warning: mysql_free_result(): 41 is not a valid MySQL result resource in /home/nsz/ftp/phpBB2/db/mysql4.php on line 318
Warning: mysql_free_result(): 42 is not a valid MySQL result resource in /home/nsz/ftp/phpBB2/db/mysql4.php on line 318
Warning: mysql_free_result(): 43 is not a valid MySQL result resource in /home/nsz/ftp/phpBB2/db/mysql4.php on line 318
Warning: mysql_free_result(): 44 is not a valid MySQL result resource in /home/nsz/ftp/phpBB2/db/mysql4.php on line 318
...
[ Dodano: 22 Paź 2006 18:50 ]udałam się więc do tego pliczku, linia 318 (i jej otoczka):
Kod:
306 function sql_freeresult($query_id = 0)
307 {
308 if( !$query_id )
309 {
310 $query_id = $this->query_result;
311 }
312
313 if ( $query_id )
314 {
315 unset($this->row[$query_id]);
316 unset($this->rowset[$query_id]);
317
318 mysql_free_result($query_id);
319
320 return true;
321 }
322 else
323 {
324 return false;
325 }
326 }
nie wiem czy id ma się równać 0... i nie wiem czy w ogóle mam ten pliczek edytować. szukałam w instrukcji czy przypadkiem czegoś w sql'u nie dodać, jednak się nie doszukałam.
próbowałam też ignorować błąd i zupdateować rozszerzenia - dostałam taki oto kominukacik:
Kod:
Couldn't update Extension Informations
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'UPDATE WHERE ext_id = 29' at line 1
UPDATE phpbb_extensions SET UPDATE WHERE ext_id = 29
Line : 133
File : admin_extensions.php
no i tu mnie zagiął na amen. jedyny update (update_to_latest.php) machnęłam na wstępie, czyli to nie to. łapki opadają.
wybaczcie referat, jednak chciałam wszystko jasno opisać

będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc,
pozdrawiam!