Ludzie kochani
Na forum (cholera wie czemu) w panelu administracyjnym zupełnie przestało się wyświetlać menu po lewej - próżnia totalna - białe ramka i nic więcej.
Jeśli ktoś wie co z tym zrobić... niech się zlituje, proszę
edit:
ROZWIĄZANIE problemu (2 sposoby):
Podałem rozwiązania dla konkretnej modyfikacji, ale dla innych będzie analogicznie.
U mnie problem zaczął się po zainstalowaniu moda ze statystykami Board Statistics, wersja 2.1.5 autorstwa 'Acyd Burn' pobranymi w wersji polskiej z downloadu modów na tej stronie:
www.phpbb2.pl/download.php?d=283 .
Modyfikacja ma powalony plik /admin/admin_statistic.php
- usuniemy tylko ten plik i panel administracyjny będzie śmigać i system statystyk będzie działać,
jednak problem będzie z ich uruchomieniem, gdyż moduły statystyk trzeba dodać ręcznie poprzez panel. Sam to już zrobiłem i zadziałało.
Podaję kod MySQL:
[sql]INSERT INTO `forum_stats_modules` VALUES (1, 'forum_index', 1, 1, 10, 720, 0, '', '', '', 0, 0);
INSERT INTO `forum_stats_modules` VALUES (2, 'most_active_topics', 1, 1, 20, 720, 0, '', '', '', 0, 0);
INSERT INTO `forum_stats_modules` VALUES (3, 'most_viewed_topics', 1, 1, 30, 720, 0, '', '', '', 0, 0);
INSERT INTO `forum_stats_modules` VALUES (4, 'top_attachments', 0, 0, 40, 720, 0, '', '', '', 0, 0);
INSERT INTO `forum_stats_modules` VALUES (5, 'top_posters', 1, 1, 50, 720, 0, '', '', '', 0, 0);
INSERT INTO `forum_stats_modules` VALUES (6, 'top_smilies', 1, 1, 60, 720, 0, '', '', '', 0, 0);
INSERT INTO `forum_stats_modules` VALUES (7, 'admin_statistics', 0, 0, 70, 720, 0, '', '', '', 0, 0);[/sql]
Jak zrozumiałem (dobrze?) to czas aktualizacji statystyk jest podawany w minutach, więc dałem raz na 12 godzin.
Literatura w tej kwestii
www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=393262
www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?p=1946549#1946549
Jak opisane jest w drugim podanym linku - reasumując - proste rozwiązanie to usunięcie tego pliku administracyjnego moda (co właśnie ja zrobiłem) albo można zmienić w tym pliku nazwy funkcji, bo jest brak tolerancji dla takich samych nazw funkcji w różnych plikach /admin/admin_***.
Wystarczającym rozwiązaniem może okazać się zmiana nazwy funkcji w jednym pliku modyfikacji. Pomogła mi zmiana nazwy funkcji w pliku z modyfikacją (tu /admin/admin_statistics.php).
Zamieniłem (edycja -> zamień wszystkie):
Kod:
renumber_order()
na
Kod:
t_renumber_order()
~Rafał Rynkiewicz