No to jak będzie 20% z tego czyli 100 osób to i tak masz transer 6 Gb.
Myślę, że 20Gb Ci starczy.
Cały ten transfer robi się przez powiększanie zdjęć. qvist (admin tamtej strony) kiedyś nawet zablokował tak na tydzień tą możliwość, dopóki nie pojawił się sponsor activ.pl. Jak coś to polecam Ci rozmowę z nim na GG, a on Ci doradzi co i jak (przynajmniej myślę, że doradzi).
Ale activ.pl byłby chyba dobrym hostingiem
Dodano minutę później
Na stronie główniej napisał
Cytuj:
28.02.2005. | Nowy sponsor hostingu!
Dzięki uprzejmości firmy activ.pl strona stadiony.net - prezentacje stadionów piłkarskich nie zniknęła z sieci! Nowy serwer jest idealny i miejmy nadzieję, iż będzie służyć stronie długo.
Zamieszanie z serwerem było spowodowane tym, iż ludzie ściągali czasami całą stronę i wchodzili na nią codziennie (właściwie nie wiem po co tak często), generując ogromny transfer i wyszło, że przy 320uu/dzień strona generuje ponad 30GB transfery na miesiąc. Nadejdą zmiany: odchudzę kod strony, zmniejszę i odchudzę miniaturki, a powiększenia zdjęć będą limitowane. Zmiany są konieczne i mają na celu zachamowanie chorego transferu, jaki strona generowała.
Tak więc 320 osób ciągnie ok. 25-30 Gb, a nie 500 jak napisałem. Więc jak nieźle rozkręcisz to i 20Gb nie starczy, ale na razie nie masz się chyba o co bać.
Autor postu otrzymał pochwałę
Zapraszam na stronę o grach Escape The Room