Panują na tym forum dziwne zwyczaje. W wielu miejscach szerzy się głupota ale to jeszcze mogę zrozumieć. Zadawanie durnych pytań, na które odpowiedź padła tysiące razy. Reklamowanie for z zerową ilością postów. Komuś się nudzi i odpowiada na zeszłoroczny post mimo, że jego odpowiedź właściwie niczego nie dotyczy. To denerwujące ale do przełknięcia.
Ekipa, grupa, których postępowanie wyrabia opinię o tym forum, niestety przykładem dobrym nie świeci. O kulturze niektórych też można by sporo napisać ale to mnie nie obchodzi. Obchodzą mnie sprawy, które dotyczą mojej osoby.
W dziale "chat", w miejscu na normalną poklikankę dostałem osta za rzecz wg mnie banalną. Pozwoliłem sobie na żart, który w żaden sposób nikogo nie obraził, ale osta dostałem bo dotyczył on miss "hermonijki"...przewrażliwieni ludzie jesteście.
Teraz dostałem osta, za zwrócenie uwagi kolesiowi, który z nudów odpisuje na zeszłoroczny post, mimo że nic do niego nie wnosi. Jeśli to w jaki sposób mu odpowiedziałem jest argumentowane jako "obrażanie użytkowników" to niby chce się śmiać, ale też irytacja bieża przez gościa z zieloną rangą, który nie ma zbyt wysokiego IQ i nie potrafi prawidłowo ocenić sytuacji. Osty mnie nie ruszają, bo są to jakieś tam osądy innej osoby na temat tego co akurat napisałem. Co myśli ta osoba mnie nie interesuje, ale niech już ta osoba będzie osobą inteligentną, bo jeśli ciągle będzie się tu natrafiało na ludzi mało rozgarniętych to kto tu będzie przychodził? Zaglądam tu właściwie dla zabawy; coś tam ocenić w spamowisku i takie tam/nieważne. Ale dawanie ostów za nic jest nie namiejscu. Pewnie zaraz się posypią odpowiedżi "że nie takie znowu za nic dostłem. Rzecz w wymienionej ocenie sytuacji. Na pewne rzeczy niektórzy sobie pozwalają ( w tym ekipa) i jest to traktowane różnie. Jedna osoba jakiś tam post oceni jako żart, druga nie zrozumie a kto inny walnie osta bo ma na to ochotę. 3 różne osoby, różne oceny bo różne myślenie.
Suma sumarum proponowałbym zmienić tutejszą politykę bo nieuzasadnione osty, to kelejna kategoria, z którą jest tu kiepsko.
Opinia jednego usera pewnie nikogo nie obejdzie i moja pisanina trafi do kosza, ale taka reakcja poprawy nie przyniesie. Dla mnie phpbb2 już zbyt mocno kojarzy się z phpbb czy choćby peb.pl. Może inna tematyka ale nieprzemyślane prowadzenie i ogólna pochopność to wspólna cecha tych 3 for.
Skończyłem
Na stażu w http://www.liderpracy.pl