W phpBB istnieje opcja cenzury. Polega ona na tym, że dodajemy do bazy danych słowa (najczęściej wulgaryzmy) i to, co ma je zastąpić- na przykład ****. Problem w tym, że kiedy mamy (załóżmy) 700 wulgaryzmów do ocenzurowania- to robi się naprawdę dużo roboty.
Rozwiązaniem jest ten plik => http://akcjapzp.ovh.org/downloads.php?cat_id=13&download_id=18. Zawiera on odpowiednie instrukcje SQL, dzięki którym wulgaryzmy zostaną zredukowane w znacznym stopniu. Wymaga jedynie czystej tabeli prefix_words. Skrypt został stworzony przez niżej podpisanego administratora Akcji PZP.
Powiedz coś miłego trzem osobom dziennie.
Odpowiedzi
Wysłany: 23 Maj 2006, 22:58
cloudfly
Wszystko działa, tylko nie rozumiem dlaczego we wszystkich słowach są znaki zapytania (?) zamiast polskich znaków? Czy to jest moja wina, że czegoś nie zrobiłem, czy to tak musi być i trzeba to ręcznie edytować w panelu administracyjnym? A może tego nie trzeba ruszać - poradźcie, bo nie wiem...
Ehhhh.... ktoś się napracowal i to praktycznie o 2x za dużo...
Tą samą bazę można zapisać prawie w 2/3 objętości obecnej.... Soro słów ma zwroty które powtarzają się i zamiast zastąpić je * pisze dalej...
Jednym słowem ta baza jest taka sobie... I jeszcze ktoś zarobił na tym... ehhh...