Mam pytanie. Jak zrobic zeby w modzie "Shoutbox by przemo" kiedy sie wysle wiadomosc to zeby pojawaial sie nick usera z ranga taka jaka sie zdefiniowalo w CR? Bo jak napisalem wiadomosc to pojawil sie niebieski kolor usera (zamiast czerwonego z przedrostkiem "@", ktory zdefiniowalem wczesniej).
Z gory ThX za pomoc.
Jeszcze mam jeden blad. Kiedy chce zeby byl nowy admin to wchodze do PA, wchodze w zezwolenia, ustawiam mu Administratora,a nastepnie wchodze w zarzadzaj i wybieram go. Ustawiam Range specjalna na Administratora i naciskam wyslij. Kiedy wchodze tam ponownie zamiast rangi Administrator pisze: "Nie okreslono rang specjalnych". Ten admin ma kolor zwyklego usera, ale zezwolenia admina. Jak zrobic zeby to zadzialalo i ten admin mial normalny kolor?
Z gory ThX za pomoc.
zrob grupe admini i nadaj range administrator i dodaj go do grupy i powinienen miec juz kolor admina i wtedy daj mu zezwolenia w pa
Wysłany: 22 Kwi 2006, 12:06
Trawel
Ad 1 a czy mozna zrobic te nicki w SB bez podkreslenia? bo kiedy cos pisze to robi sie podkreslenie, a ja tego nie chce
Ad 2 a czy nie da sie jakos inaczej to zrobic (bez tworzenia tej grupy)?
Ad. 2 źle wyedytowałeś plik admin_users.php wyedytuj jeszcze raz go dokładnie i będzie działać... bądź poszukaj na forum, bo zdaje się był już podobny problem...
Jak nie to nie, łaski bez...
Wysłany: 22 Kwi 2006, 12:36
Trawel
a jak zrobic zeby w "whose online" nie pojawaialy sie rangi z tymi nawiasami tylko same rangi (bez tych [ i ]) tylko byly np oddzielone przecinkami (np ?@Administrator, ^Moderator, itd.)
Ostatnio edytowany przez abc 22 Kwi 2006, 13:41, edytowano w sumie 4 razy
Wysłany: 22 Kwi 2006, 13:08
Trawel
nie dziala ten kod SQL. Kiedy go wklejam wyswietla mi sie taka informacja:
Kod:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''cr_online_piece' VALUES '{RANK}'' at line 1
Moze jest jakies inne wyjscie, jak tak to jakie (chodzi mi o te przecinki pomiedzy rangami zamiast [ i ])
tylko byly np oddzielone przecinkami (np ?@Administrator, ^Moderator, itd.)
o ile mnie pamiec nie myli to to sie ustawia w PA w konfiguracji CR
Wysłany: 22 Kwi 2006, 13:36
Trawel
Jeszcze mam kilka innych problemow oto one:
1. W widoku tematu tam gdzie jest data pisze tylko Dzisiaj (a chce zeby pisala cala data). Prosze o podanie kodu SQL do zainstalowania user_dateformat(tej tabelki z odpowiednia iloscia pol na date)
2. W widoku tematu jest cos takiego:
a chce zeby bylo:
Bardzo prosze o pomoc.