Sory, ze po raz kolejny zasmiecam wam to forum

Opisze jak sprawa wyglada i mam nadzieje, ze chociaz co poniektorzy mi odpowiedza.
Zrobilem sobie forum na
www.mojeforum.net . Wszystko tam poustawialem, skonfigurowalem. Teraz np. chcialem sobie logo wstawic. Ale nie wiem jak. Przegladalem pare postow, w ktorym piszecie jak zmienic logo ale nie wiem jak to zrobic. Piszecie tam, zeby cos do czegos wkleic, wpisac odpowiednia komende gdzies w kodze HTML. Moj problem polega na tym, ze nie wiem gdzie niby mam te komendy wpisywac. Gdzie niby jest ten caly plik z ciagiem kodu HTML czyli po prostu szkielet forum, jego budowa? Ja zarzadzanie widze tylko w Panelu Administracyjnym na forum. Nie moge inaczej zarzadzac forum jezeli mam je na
www.mojeforum.net? Jak mam sie dostac do kodu HTML mojego forum zeby tam cos pozmiecniac, zeby np. zmienic forum
Mozecie sie smiac ale mistrzem w tych sprawach nie jestem. Zalozylem sobie forum i chcialem je fajnie prowadzic bo jakos ku temu mam ambicje, zawsze jakos chcialem miec strone. Niestety nie wiem jak cos w nim pozmieniac.
Chcialem z jednego tematu do 2 przeniesc posta i znowu napostkalem cos w stylu zeby wpisac gdzies jakas komende do kodu HTML, wiec gdzie to wszysko jest ten plik z komendami?
Prosze pomozcie bo mi zalezy ...