Witam
Szukałem uważnie, ale nie znalazłem odpowiedzi, więc postanowiłem zapytać.
Najbliższy temat, ale to też nie to:
http://www.phpbb2.pl/forum/viewtopic.ph ... kownik%F3w
Mam rozbudowane forum phpbb, ze sporą ilością modyfikacji. Muszę ją jednak przenieść do MDForum (skrypt oparty na phpbb, dostosowany do MDPro - taki CMS

) . Oczywistym jest że zależy mi na zachowaniu użytkowników i postów, natomiast mody i wszelkie dodatki w tym momencie są nieważne. Konwersja jest możliwa, jednak potrzebuję bazy danych z czystej, tzn bez modów, wersji phpBB. Noi tu pojawia sie problem ponieważ posiadam , jak pisałem wyżej, wersję mocno rozbudowaną (np Download Mod), jednak nie pamiętam już wszystkich modów ,które zainstalowałem, niestety.
Treaz pytanie:
Czy jest jakiś sensowny sposób na otrzymanie czystej bazy danych, z użytkownikami itp, ale bez wpisów pochodzących z modów.
Ew. myślałem o założeniu drugiego forum, czystego i przeniesieniu tabel podanych w tamtym topicu
phpbb_auth_access
phpbb_banlist
phpbb_categories
phpbb_config
phpbb_confirm
phpbb_disallow
phpbb_forums
phpbb_forum_prune
phpbb_groups
phpbb_posts -> tak, wiem że tę tabelę warto przenieść
phpbb_posts_text
phpbb_privmsgs
phpbb_privmsgs_text
phpbb_ranks
phpbb_search_results
phpbb_search_wordlist
phpbb_search_wordmatch
phpbb_sessions
phpbb_sessions_keys
phpbb_smilies
phpbb_themes
phpbb_themes_name
phpbb_topics
phpbb_topics_watch
phpbb_users
phpbb_user_group
phpbb_vote_desc
phpbb_vote_results
phpbb_vote_voters
phpbb_words
Jednak przecież i w tych tabelach mogą być wpisy z modów, jeśli się nie mylę.
p.s.
phpbb_themes
phpbb_themes_name
te tabele odpowiadają za theme jak mniemam , więc i one są średnio konieczne jeśli chcę wrócić do natywnego subsilvera ??
Czy ktoś ma jakiś pomysł .... heh
xliv.org | Hitler w to nie grał, Gierek też nie ...nawet Stalin , a teraz ? NIE ŻYJĄ !! nie popełnij tego samego błędu ...