Zamierzam właśnie instalować mod'a na wgraną od nowa 2.19 w związku z tym mam podobne pytanie jak ~petee. Próbował ktoś już instalować tego moda na 2.19 ? czy wszystko chodzi bez problemu?. U mnie jeszcze jest taka sprawa, że tego moda miałem już instalowanego bardzo dawno, nie dawno zmuszony byłem instalować forum od nowa ale w bazie zostało coś z poprzedniej instalacji mod'a i czy w związku z tym mogę mieć jakieś kłopoty?. Z góry dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
P.S. Zinstalowałem moda, napotkałem na drobne problem ale wszystko chodzi poprawnie oprócz wysyłania emblematu z adresu.
Na początek wydaje mi się, że ważna sprawa. Jeśli chodzi o instalowanie moda na ver. 2.19 a może i 2.18 na moje oko są dwa błędy w instrukcji instalacji:
1.
W pliku includes/usercp_register.php :
Kod:
#-----[ FIND ]---------------------------------
#
$attachsig = ( isset($HTTP_POST_VARS['attachsig']) ) ? ( ($HTTP_POST_VARS['attachsig']) ? TRUE : 0 ) : 0;
#
#-----[ AFTER, ADD ]---------------------------
#
$gg_mod = ( isset($HTTP_POST_VARS['gg_mod']) ) ? ( ($HTTP_POST_VARS['gg_mod']) ? TRUE : 0 ) : 0;
Wydaje mi się, że linjki którą trzeba znale
źć //ort. nie ma w tym pliku. Chodzi chyba o:
Kod:
$attachsig = ( isset($HTTP_POST_VARS['attachsig']) ) ? ( ($HTTP_POST_VARS['attachsig']) ? TRUE : 0 ) : $userdata['user_attachsig'];
Przynajmniej ja tak zrobiłem i u mnie chodzi.
2. Plik includes/usercp_avatart.php :
Kod:
#-----[ FIND ]---------------------------------
#
&$dateformat, &$session_id
#
#-----[ IN-LINE AFTER, ADD ]-------------------
#
, &$gg, &$tlen,
Moim zdaniem nie potrzebny jest przecinku po tlen, i przez to - przyanajmniej u mnie wywalało błędy.
Oczywiście w obu tych przypadkach mogę się mylić ale wydaje mi się, że tak to właśnie powinno wyglądać.
A poniżej to co mi wyświetla przy próbie wysyłania emblematu.
Kod:
Could not write avatar file to local storage. Please contact the board administrator with this message
DEBUG MODE
Line : 177
File : usercp_avatar.php
Ktoś ma jakiś pomysł?
Pozdrawiam