Witam!
Mam pewien kłopot z zarządzaniem kontami o tym samym IP. Wiadomo że ilość kont pojedyńczego usera na danym forum jest przeważnie uzależniona od ilości maili i tutaj nie ma problemu, podobnie jak z banowaniem, ponieważ od biedy można dać bana na nick, kłopot pojawia się dopiero podczas zarządznia kontami z PA. Próbuję założyć forum na którym oprócz mnie będzie działała również moja siostra, niestety jak się już domyślacie ona używa mojego komputera...
Ale do sedna sprawy. Kiedy w PA (użytkownicy - zarządzaj) znajdę już szukanego usera (konkretnie nick mojej siostry) i próbuję jemu nadać uprawnienia modratora (w postaci napisu i ikonki nad avatarem), czy
w ogóle //ort skasować konto, w formularzu konta zamiast jej nicku pojawia się mój, mail pod którym się zarejestrowała jest jej, natomiast hasło moje. Kiedy zmieniam ręcznie te dane na jej login i hasło i chcę np. usunąć konto, wyskakuje zapytanie czy chcę zmienić zapamiętane hasło dla mojego nicka, jak klikam że nie to pojawia się komunikat że taki zawodnik nie istnieje a kiedy klikam że tak, wówczas konto kasuję tracąc jedynie hasło w menadżeże haseł swojej przeglądarki, jednak po wpisaniu tego samego hasło które było wcześniej wszystko gra.
Jedyny ślad po testowym nicku mojej siostry, to jej próbne posty które teraz sygnowane są nazwą "gość" (a tak przy okazji, to nie da się tak zrobić żeby w momencie kasowania konta znikały też wszystkie posty tego użytkownika..?).
Co robię źle? A może po prostu z PA nie da się zarządać kontami o tym samym IP co IP admina? Z kolei z innego bardzo dużego i znanego forum wiem (będąc modem miałem możliwość sprawdzania IP userów), że ludzi piszących z tego samego IP co moje jest znacznie więcej niż moja siostra korzystającego z mojego kompa, i co wtedy..?? Czy jest na to jakaś rada, aby móc niezależnie od IP zarządzać kontami userów tylko na podstawie ich nicków, bo już naprawdę zgłupiałem i nie wiem o co chodzi..?
Pozdrawiam i z góry przepraszam za przydługi post
p.s
Oczywiście szukałem wcześniej w FAQ (być może za słabo...), ale nic na ten konkretny temat nie znalazłem.
Uwagi moderatora Pan_Tau (dodane 17 Paź 2005, 21:42):
Ostatnio edytowany przez Pan_Tau, 17 Paź 2005, 21:42, edytowano w sumie 1 raz