Witam,
Wiem że na temat integracji strony z phpbb było już dużo, ale tego nie znalazłem...
Stworzyłem sobie trzy podstrony do na swojej stronie, mam zainstalowane forum phpbb, na forum stworzyłem sobie trzy grupy, np. A, B, C do każdej z nich przypisałem po kilku różnych użytkowników i teraz chciałbym żeby dostęp do konkretnych podstron z informacjami dla konkretnej grupy był możliwy tylko dla danej grupy, czyli np. grupa A ma dostęp do pierwszej podstorny, grupa B do drugiej podstrony itd.
Mechaniz działania byłby następujący, dany użytkownik wchodzi sobie na stronę główną, przechodząc na konkretną podstornę system sprawdza czy jest w dane grupie która ma uprawnienia do tej podstrony i jest zalogowany to go wpuszcza, a jeżeli nie jest zalogowany to wywołuje formatke logowania, po zalogowaniu znowu sprawdza, jeżeli jest w uprawnionej grupie to pokazuje mu podstornę, a jezeli nie to pisze sorry... itd.
Jaki kod musiałbym wstawić na konkretnych podstronach z podaniem konkretnego ID grupy, żeby taki system działał??
Z góry dziękuję za pomoc.