Ja mam pewien problem. Moja wersja php jest za niska żeby zainstalować Junior Admina więc zainstalowałem Super moderatora.
Jak wchodze na PA to odświerza mi się forum i spowrotem jest strona główna (tzn 1 raz od razu jak wejde to mogę się zalogować a później nie) a jak wchodze w panel Super Moderatora to bez problemu mogę się tam dostać. Proszę o radę co z tym jest nie tak. Nie przypominam sobie żebym coś pomylił chyba, że coś przeoczyłem.
//edit
Po wejściu w panel Supermoderatora na górze wyskakuje coś takiego
Cytuj:
Warning: opendir(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 651 is not allowed to access /srv/www/htdocs/web5/html owned by uid 0 in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 31
Warning: opendir(./../../language): failed to open dir: No such file or directory in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 31
Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 34
Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 45
linia 31
Kod:
$dir = opendir($phpbb_root_path . $dirname); (<===31)
$lang = array();
while ( $file = readdir($dir) ) (<===34)
{
if (preg_match('#^lang_#i', $file) && !is_file(@phpbb_realpath($phpbb_root_path . $dirname . '/' . $file)) && !is_link(@phpbb_realpath($phpbb_root_path . $dirname . '/' . $file)))
{
$filename = trim(str_replace("lang_", "", $file));
$displayname = preg_replace("/^(.*?)_(.*)$/", "\\1 [ \\2 ]", $filename);
$displayname = preg_replace("/\[(.*?)_(.*)\]/", "[ \\1 - \\2 ]", $displayname);
$lang[$displayname] = $filename;
}
}
closedir($dir);
Polecono mi żebym zmienił linie 31 na:
Kod:
$dir = opendir($phpbb_root_path. '/'.$dirname);
ale niestety nic to nie daje
Rzuciłem flaszką Eukaliptusówki i wraca w dupę pijany Miś Koala z ogórkiem w zębach