Witam wszystkich
Czy ktoś posiada forum na serwerze
www.superhost.pl? Proszę o opinię na temat tego serwera. Ja ostatnio na nim testowałem fora i muszę przyznać, że SuperHost.pl a Netlook.pl (który obecnie mam) to niebo a Ziemia.
------------------------------------------------------------------------------------------
Ja właśnie mam zamiar przejść na ten serwer. Oferta wg. mnie jest bardzo ciekawa.
Za hosting 500 MB, 120 GB/rok transferu, 3 bazy MySQL płaci się 120.78 zł - 1 rok
Obecnie ten serwer testuję i narazie jestem zadowolony. Zainstalowałem tam forum phpBB by Przemo + odtworzyłem moja kopię bazy danych. Forum tak szybko zaczęło chodzić, że byłem pod wielkim zdziwieniem. Superhost.pl a Netlook.pl to niebo a ziemia

Na Netlook.pl konto 400 MB kosztuje rocznie 135zł (10GB transferu), a tutaj konto 500 MB tylko 120.78zł i transfer miesięczny wychodzi 10 GB. Widać, że cena jest niża oraz jeszcze więcej pojemności MB

Na Netlook.pl czas generowania mego forum wynosi po wyżej: 3.14 sekund, a na serwerze SuperHost.pl miałem zawsze ok. 0.04. Forum chodziło strasznie szybko, nie ma co porównywać do Netlook'a. cPanel na tym serwerze jest o wiele lepszy.
Serwer - informacje ogólne napisał(a):
Nazwa serwera s44
Wersja MySQL 4.1.11-standard
Wersja PHP 4.3.11
Wersja PERL 5.8.6
Po wyżej przedstawiłem wersję PHP, MySQL'a jakie ten serwera posiada. Daje to nam dużo do myślenia. Teraz porównam ten serwer z Webd.pl. U nich pojemność 400 MB (w tym 12 GB transferu miesięcznego) kosztuje 129,90zł (rocznie). A tutaj masz 500 MB za 120.78 zł no i transfer 10 GB. Różnica jest minimalna. Webd.pl ma taki sam cPanel jak Superhost.pl

Każdy może założyć sobie konto na SuperHost.pl testowe. Jest przydzielony limit 10 MB, więc zapraszam do testów. Ich serwery znajdują sie w Europie oraz USA. Średni czas dostępu do serwera z dowolnego miejsca w Polsce to 35 ms.
SuperHost.pl napisał(a):
JAKIMI ŁĄCZAMI DYSPONUJE SUPERHOST.PL?
Każdy z 30 serwerów podłączony jest do indywidualnego łącza 10 mbs. Zużycie łącza na żadnym z serwerów nie przekracza 50%. Zapraszamy do zalożenia konta testowego. Średni czas dostępu z dowolnego miejsca w Polsce wynosi 35 ms
Wszystko ładnie brzmi

Ja jak narazie testuję ten serwer i jestem pod wrażeniem

Zachęcam wszystkich do testowania.
Moja opinia:
9/10