luki napisał(a):
to czego szukasz jest w biazie danych w tabeli config , wartość server_name
ten serwer jest "wczytywany" po zalogowaniu
To wiem
Chodzi mi jednak o to, by nie było to wczytywane z bazy danych.
Dla przykładu mam użytkowników, którzy korzystają z forum pisząc z wielkiej korporacji. Wygenerowali taki ruch, ze wyjście na jedną z domen mogłoby być zablokowane. Dlatego korzystają z kilku domen. Dzięki temu ruch na pojedynczej domenie jest niższy
Przypuśćmy, że do niniejsze forum działa pod domenami
phpbb2.pl oraz
phpbb2.kei.pl. Więcej można założyć, że bezpośrednie ścieżki do forum byłyby następujące:
phpbb2.pl/forum/ oraz
phpbb2.kei.pl/forum/, a dodatkowo istniałaby ścieżki bezpośrednie
forum.phpbb2.pl i
forum.phpbb2.kei.pl. A ja chciałbym tez, by wszystko działało poprawnie nawet wówczas, gdy (sub)domena kierowała będzie bezpośrednio do określonej kategorii lub forum.
To nic nadzwyczajnego i czasami byłoby pożyteczne, nawet bardzo.
Aktualnie logowanie wygląda tak, że po zalogowaniu włączany jest skrypt, który przekierowuje na stronę index.php, w domenie wskazanej jako server_name i do ścieżki zawartej w tablicy ***_config jako script_path.
Innymi słowy server_name/script_path.
Chodzi mi o to, by po zalogowaniu skrypt przekierowywał bezpośrednio do miejsca na forum, w którym użytkownik zdecydował się zalogować pod tą sama domenę server_name i z ta samo ścieżka do skryptu script_path.
Oczywiście zmienne mogą być przekazywane pod postacią pól hidden, ale muszą gdzieś swoje dane przekazywać i to skutecznie.