Przynajmniej Ty mnie pocieszyles Daroo
daroo napisał(a):
Jeżeli jednak masz gdzieś napisane, że za prawa autorskie itp. wprowadzanych materiałów odpowiada autora postu
No mam jedynie w regulaminie standardowa tresc, ktora jest dostarczana wraz z phpbb. Wystarczy to?
Wprawdzie pisze w regulaminie, ze za tresc odpowiada autor postu, na moj rozum ale mozna do tresci rowniez zaliczyc zdjecia?
Cytuj:
to możesz im napisać, że jak nie satysfakcjonuje ich rozwiązanie ugodowe (usunięcie przez Ciebie danego materiału bez żadnych kar itp.) to niech zgłoszą sprawę na policję, której ty przekażesz później dane autora tamtego postu (nikomu innemu przekazywać nie możesz - ochrona danych osobowych).
Tak sie sklada, ze akurat to dobry znajomy i dlatego tez chce tak zrobic aby i on nie poniosl zadnych konsekwencji.
Cytuj:
Znając prawo sprawa zostanie umorzona z powodu małej szkodliwości czynu

.
Fajnie to slyszec Daroo.
Tak na marginesie. Zdjecia pochodzily z mapy dostarczonej wraz z pewna gazeta. Moim zdaniem to swiadczy o tym, ze tylko na to czekaja zeby w jak najwiekszym stopniu rozpowszechnic dany produkt a potem przeszukiwac internet i zyc z takich wlasnie przypadkow.
Zeby ow mapa byla jeszcze jakosciowo na wysokim poziomie ale kazdy z Was moglby tak dany obszar namalowac.
Czyli podsumowujac: na zadne ugody nie isc? Jedynie to im napisac, ze dane wycinki mapy zostaly z mojego forum usuniete i podziekowac za zgloszenie faktu umieszczenia przez kogos zdjec naruszajacych prawa autorskie?
Pozdrawiam,
Kamil