kociol, a co mają zrobić supporty w tej sytuacji, przyjąć tamte tłumaczenie z którym się nie zgadzają? Ja w tamtym temacie zwróciłem uwagę na temat nie poprawności kilku zwrotów, poinformowałem o tym LWA lecz on uprzedził mnie, że teksty nie muszą być przetłumaczone jak w orginale. Za to mają być zrozumiałe dla użytkownika (czytaj użytkownika skryptu phpBB). Zgadzam się z tym jednak tłumaczenie słówka "new" na "napisz" jest według mnie debilizmem. Tłumaczenie odmiennie tak prostych fraz w obu tłumaczeniach może nie być dobrym rozwiązaniem - może utrudnić tylko pomoc użytkownikom phpBB.
Nie musisz straszyć tutaj supporty, że się ośmieszą bo ekipa phpbb.com też nie jest święta, tak samo jak inne.
Ostatnio trochę się zagłębiłem w ich "ekipie" i doszedłem do wniosku, że niektórzy to w ogóle albo olewają phpBB albo nie mają kontaktu z resztą ekipy. phpBB.com wygląda tylko słodko z zewnątrz. phpBB.com zrobiło wielki błąd uznając za zarządce tłumaczenia kogoś kto nie jest związany z oficjalnym supportem i uznając jego tłumaczenie za oficjalne skoro jeszcze nie jest skończone.
kociol napisał(a):
jeszcze tylko czekać jak w/w forumowicze zaczną oskarżać CyberAlien'a o spisek, bo przecież za nim stoi kgb, gru, inne służby i "szara sieć" powiązań.
Nikt nie widzi spisku w tym co zrobił CyberAlien, on nie zna zapewne polskiego i stworzył przyciski na podstawie tłumaczeń szanownego maintainera LWA. Skąd ma wiedzieć, która forma tłumaczenia jest poprawna.