Więc tak - na początek się przywitam ale do rzeczy.
Też miałem problem automatycznego logowania. Rady z forum zdały się raczej na niewiele.
Rozwiązanie problemu jest banalne - nie trzeba ingerować w kod i zmieniać też ustawień. Mi to pomogło, zastosujcie u siebie dajcie znać czy faktycznie działa. (zrobiłem to przed kilkoma minutami więc jeszcze nie wiem dokładnie)
Z góry powiem że używam stylu FI Subsilver.
Aby poprawić problem logowania należy zmienić styl na domyślny, czyli subSilver (jakos tak sie chyba nazywa)
Następnie wchodzimy do Konfiguracja.
I teraz kolejno mamy tam opcje:
- opis strony
- wyłącz forum
- potwierdzenie wizualne
i następne dwie opcje ja mam puste - tzn nie ma do nich opisu (zupełnie nie wiem dlaczego)
Jest natomiast opcja do ustawienia, w pierwszej opcji po opcji 'potwierdzenie...' mamy do wyboru ustawienie TAK / NIE
Domyślnie jest na NIE - zmieniamy tę nieopisana opcje na TAK
Następna nie podpisana opcja daje nam możliwość wprowadzenia cyfry. Wpisujemy tam np 20.
Zapisujemy całość, zmieniamy styl na taki jaki chcemy i cieszymy się automatycznym logowaniem.
Nie trzeba czyścić cookie itp - zwyczajnie działa. (bynajmniej u mnie)
Mój styl nie miał zwyczajnie tych opcji standardowo - ma je tylko styl domyślny.
Sądzę że pierwsza opcja powinna brzmieć mniej więcej tak:
Czy włączyć możliwość logowania automatycznego?
Druga natomiast:
Ilość dni po jakich logowanie automatyczne wygasa - czyli jeśli user nie pojawi się na stronie więcej niż na 20 dni to mimo włączonego logowania auto będzie się musiał zalogować ponownie - ja tak to widzę.
Może się mylę nie wiem. Jeśli ktoś wie coś więcej proszę mnie poprawić.
Pozsrawiam
P.S. z góry mówię że nowi użytkownicy rejestrują się bez problemu, zmiana opcji nie powoduje błędów itp.
Bynajmniej nie zauważyłem, ale nie zaszkodzi sprawdzić.