Tak, próbowałem.
Mam wpisane wszystkie znaki specjalne, które przyszły mi do głowy (np. procent jest zabroniony przez zapis *%*). Wpisane w odpowiedniej zakładce PA (w bazie to jest phpbb_dissalow.)
Pomijając fakt, że nie wiem jak zabornić... gwiazdkę

to dzisiaj też mi się jeden user zarejestrował z minusami i znakami równa się (-=Melissa=-)
Hmm... ale nie jestem pewien, czy to nie robot, bo maila ma z domeny dohost.info - więc jeszcze go nie wywaliłem.
A swego czasu wszedł nawet robot ze znakiem nowej linii (login był połamany). W "użytkownicy" wyświetlał się jako am, ale w PA po am nie wyszukiwał. Dopiero jak wszedłem do bazy, to okazało się że jest to:
am
cośtamdalej
Więc pomyślałem, jakby to zmienić w phpbb. A gdyby się nie udało, to chociaż w js, żeby mi się różne -K-o-F-a-N-e==Z-i-O-m-Y nie wpisywały, zawsze mniej roboty. Mimo że jest jak byk napisane, że znaki specjalne są zabronione, to nie ma siły.
Edit: Poza tym: Zabroń nazwy, nie zabezpiecza mnie przed chińskimi albo ruskimi znakami (polskie wklepałem w PA). Lepszym rozwiązaniem byłoby: zezwalaj na nazwy. Jest to dosyć kluczowa sprawa w tym serwisie, gdyż na podstawie loginu tworzy się poddomena. A na error w poddomenach nie chciałbym sobie pozwalać.
www.ludziesportu.pl