Dzieki don ale chyba nie zrozumielismy sie. Bo ty mi dales funkcje ktora sprawdzi czy w grupie o danym id jest uzytkownik, a mi nie o to chodzi.
Zobacz teraz mam cos takiego
[php]
$sql = 'SELECT g.group_moderator FROM '.GROUPS_TABLE.' g WHERE g.group_news_mod=1 AND g.group_moderator = '.$userdata['user_id'];
$result = $db->sql_query($sql);
if( !$result )
{
message_die(GENERAL_ERROR, "Opis błędu", "", __LINE__, __FILE__, $sql);
}
$g_count = $db->sql_numrows($result);
$news_mods = ($g_count > 0)?1:0;
$sql = 'SELECT g.group_id, ug.user_id FROM '.GROUPS_TABLE.' g, '.USER_GROUP_TABLE. ' ug WHERE g.group_news_mod=1 AND ug.group_id = g.group_id AND ug.user_id = '.$userdata['user_id'];
$result = $db->sql_query($sql);
if( !$result )
{
message_die(GENERAL_ERROR, "Opis błędu", "", __LINE__, __FILE__, $sql);
}
$g_count = $db->sql_numrows($result);
$news_user = ($g_count > 0)?1:0;
[/php]
I to chce polaczyc w jedno zapytanie. Pierwsze sprawdza czy dany uzytkownik jest moderatorem w grupie ktora moderuje newsy, a drugie czy jest uzytkownikiem. Na takim czyms mi skrypt dziala, ale tak jak pisalem chce to zrobic lepiej zeby bylo jedno zapytanie mniej.
Ogolnie robie go na strone narazie jest tak jak mi potrzeba, ale jak zrobie u siebie dostosuje do graffiki i w ogole to wydam go pod tple z normalnego forum dopracuje go dodam duzo konfiguracji w panelu itp. Narazie to wyglada tak
www.gsm.aplus.pl/uc/forum/ pisalem z teplami od forum tak zebym mniej wiecej jak to wyglada. Jak chesz potestowac to login test haslo test i tam masz osbone zakladki newsy, artykuly, download.
Download jest z uploadem plikow, narazie dalem tylko zeby dopuszczal archiwa zip, tar, gz i rar.