Witam!
Moda tego zainstalowałem bez większych problemów. Ale mam go teraz kiedy podczas usuwania nie natknąłem się na opcję wyłączenia DODAWANIA PUNKTÓW POMOCY na danych forach. Mam forum samochodowe i chcę aby w dziale HYDE PARK nie można było dodawać punktów pomocy.
Jak to zrobić ?
[ Dodano: 27 Lut 2006 21:32 ]tutaj to na odpowiedz to się dłuuuuuugo czeka, oj dłuuuuugo
[ Dodano: 27 Lut 2006 23:22 ]dobra już sobie sam poradziłem
w pliku viewtopic.php zmień:
[php]
# $forum_topic_author_add = array('1', '2', '3', '4', '5'); // fora gdzie daje autor tematu
# $forum_all_add = array('6', '7', '8', '9', '10'); // fora gdzie wszyscy daja
#
# if ( in_array($forum_id, $forum_topic_author_add) ) $board_config['ahm_topic_author_add'] = TRUE;
# if ( in_array($forum_id, $forum_all_add) ) $board_config['ahm_all_add'] = TRUE;
[/php]
na:
[php]
$forum_topic_author_add = array('2'); // fora gdzie daje autor tematu
$forum_topic_author_none = array('1','3','4','5','6','7','8','9','10','11','12'); // fora gdzie nie daje nikt plusów
$forum_all_add = array(); // fora gdzie wszyscy daja
if ( in_array($forum_id, $forum_topic_author_add) ) $board_config['ahm_topic_author_add'] = TRUE;
if ( in_array($forum_id, $forum_topic_author_none) ) $board_config['ahm_topic_author_add'] = FALSE;
if ( in_array($forum_id, $forum_all_add) ) $board_config['ahm_all_add'] = TRUE;
[/php]
w pliku ahm.php zmień:
[php]
# $forum_topic_author_add = array('1', '2', '3', '4', '5'); // fora gdzie daje autor tematu
# $forum_all_add = array('6', '7', '8', '9', '10'); // fora gdzie wszyscy daja
#
# if ( in_array($post['forum_id'], $forum_topic_author_add) ) $board_config['ahm_topic_author_add'] = TRUE;
# if ( in_array($post['forum_id'], $forum_all_add) ) $board_config['ahm_all_add'] = TRUE;[/php]
na:
[php]
$forum_topic_author_add = array('2'); // fora gdzie daje autor tematu
$forum_topic_author_none = array('1','3','4','5','6','7','8','9','10','11','12'); // fora gdzie nie daje nikt
$forum_all_add = array('50'); // fora gdzie wszyscy daja
if ( in_array($forum_id, $forum_topic_author_add) ) $board_config['ahm_topic_author_add'] = TRUE;
if ( in_array($forum_id, $forum_topic_author_none) ) $board_config['ahm_topic_author_add'] = FALSE;
if ( in_array($forum_id, $forum_all_add) ) $board_config['ahm_all_add'] = TRUE;[/php]