Witam!
Prowadzę serwis i forum o rolkach. Mam forum phpbb 2.0.22 bez żadnych modów i za nic nie mogę przekonwertować do 3.0. Wszystko podaję jak jest, dochodzi do konwertowania lecz nie kończy go ok - po prostu po długim czasie się zatrzymuje. Robiłem 4 próby - zawsze to samo. Mało tego - kiedy po pseudo konwersji usuwam katalog "install" forum się otwiera, robię aktualizację linków do wyszukiwarki. I teraz najlepsze. Po konwersji i po aktualizacji linków wyszukiwarki na stronie głównej w ogóle nie widać żadnych for, tematów, postów czy użytkowników - niczego. W PA są! Gdy wpiszę jakieś słowa kluczowe - też znajdzie tematy! Ale za cholerę nie widać ich na stronie forum... Jakieś pomysły?
hmm jak robisz konwersje to musisz czekac do konca... czasem to moze wygladac ze sie nic nie dzieje.. ale jesli masz duze forum to musisz dlugo czekac.. strona sie powinna co jakis czas odswiezac.. jesli Ci nie dojdzie do konca to jest pewne ze cos nie zadziala..
Dzięki za radę! Forum już się zajął fachowiec. Faktycznie forum do małych nie należy, ale do dużych też nie ~2500 userów i ok. 32000 postów. Czekania trochę by było. Jak konwertowałem dojechał do 27 etapu (ostatniego) i tam się wieszał na tym samym błędzie. I jeszcze później dostałem komunikat, że przekroczyłem ilość zapytań do bazy (100000) !!! - to już w ogóle mi skrzydła osiadły. Ale tj. wspomniałem już się nim zajmują