Witam. Od paru dni próbuję zapoznać się z phpbb3, żeby w końcu móc oficjalnie zmienić swoje forum z 2 na 3. Bardzo się cieszę, że trójka jest. I na szczęście udało się mi odnaleźć tutejsze forum po zmianie adresu.
Mam jednak pytanie. Otóż mam dwa standardowe style, subsilver2 i prosilver. Nie podoba się mi to, że kolor administratorów jest taki krzykliwy. Chciałbym zmienić na bardziej stonowany. Nie wiem za bardzo które style powinienem zmienić, a może to nie style się zmienia i jak już, czy sobie sam mogę wpisać kod koloru?
Mam też pytanie, czy dla moderatorów są przewidziane jakieś kolory, bo jak na razie widzę u siebie na testowym, że mają kolor taki sam jak zwykli użytkownicy.
Z góry dzięki za pomoc!
07.03.2009 Trochę to trwało, ale sam doszedłem gdzie. Po prostu nie mam zbyt wiele czasu na zabawę w ustawianie forum phpbb3, ażeby szybko dojść gdzie co i jak.
Kolor admina/ów a także w ogóle kolor wyświetlania loginu osób będących w grupach (np moderatorzy i inne) można zmienić w panelu admina > w zarządzaniu grupami. Wybiera się odpowiednią grupę > ustawienia > w "kolor grupy" wpisujemy kod koloru lub wybieramy z palety. Można też zostawić puste, wtedy jest domyślne ustawienie i o to mi chodziło
Warto dodać, że wpisując kolor, grupa będzie miała automatycznie pogrubioną czcionkę loginów. I teraz powstaje pytanie kolejne, a gdzie to zmienić, żeby nie pogrubiało, a tylko zmieniało kolor wg ustawienia w PA?