Coś co chciałem poruszyć już w dziale "dla orłów".
Obecna ekipa to straszny fail. Tak fatalnie nie było jeszcze nigdy.
Darzę bb2.pl ogromnym sentymentem, ale... aby serwis żył to trzeba by tu Taerila, Devila, Pedrosa. Nieaktualna wersja w downloadzie była najlepszym dowodem na to, że coś jest nie tak. Serwis utracił swój status "elitarnego", dojrzałego. Został zasiedlony przez dzieci tak samo jak bb.pl i bb3.pl
Uważam, że Quba absolutnie nie wywiązuje się ze swoich obowiązków - w czasach Pedrosa nie do pomyślenia było, aby na mainie wisiała stara wersja, aby w dziale adminów nie było dyskusji. Quba swoim zachowaniem skutecznie zniechęcił starą ekipę do jakiejkolwiek pomocy. Przepychanki z moderatorami, błędne spojrzenie na pojęcie "supportu". Jedyną szansą na wyjście z impasu jest chociażby tymczasowy powrót Taerila lub chociaż DonPedrosa.
Rozumiem, że ktoś może pracować, uczyć się, mieć coś do zrobienia. W takim jednak wypadku należy przekazać tymczasowo lub trwale stery komuś innemu.
Nie było mnie tutaj dłuższy okres czasu (2 lata). Teraz ze smutkiem patrzę co sie stało z forum, które wspólnie budowaliśmy w czasach gdy obecny "zarządca" jeszcze nawet nie istniał. Nie znam nowej ekipy. Jednak patrząc na posty - uważam, że na main admina już lepiej nadaje się ENC.
Z mojej strony mogę zaoferować jakąś skromną pomoc, ale na pewno nie przy obecnym statusie tego serwisu.
P.S. Serwisem powinni zajmować się zapaleńcy, a nie osoby traktujący to jako zło konieczne, możliwość zaszpanowania przed kolegami swoim "statusem". Powtórzę się, że takimi wzorami byli Taeril i DonPedro. Stara ekipa też coś robiła za moich czasów tutaj. Coś więcej niż wejście na forum, wrzucenie tematu do śmietnika i zbluzganie użytkowników.
Jeśli big T to przeczyta - rozważ możliwość przeprowadzenia rozmowy z Quba o formie prowadzenia bb2, a także wstawienie ENC na jego miejsce. Dyktatura sprawdza się na prywatnych serwisach, a nie na czymś co ma być supportem.
AiNet - kreacje internetowe na poważnie
Tylko Chuck Norris i interbit znają język CGI
Raz Macintosh, na zawsze Macintosh