Witam,
Panowie po wgraniu bazy danych na nowy serwer i po perypetiach z kochanym kodowaniem, wydawalo mi sie ze wszystko jest
ok. Jednak nie do konca, gorzej jest tragicznie. Pojawiają sie rózne błędy, raz ten raz tamten dla odmiany. Trudno mi scharakteryzowac wszystkie problemy ale podam przykłady:
Dublowanie postów
Pisze post w "Dziale 1" w "Temacie 1". Post pojawia się zarówno w "Dziale 1" w "Temacie 1" a dodatkowo w "Dziale X" "Temacie X"
Niektórzy userzy mają problemy z pisaniem postów
Prawdopodobnie w IE 6.0
Błędy przy pisaniu postów
np. ten
Kod:
Could not insert new word matches
DEBUG MODE
SQL Error : 1271 Illegal mix of collations for operation ' IN '
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 43146, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('problem', 'pisaniem', 'postów', 'przyk?ad', 'wyskoczy?', 'taki', 'tekst', 'could', 'not', 'insert', 'new', 'word', 'matches', 'debug', 'mode', 'sql', 'error', '1271', 'illegal', 'mix', 'collations', 'for', 'operation', 'into', 'phpbbsearchwordmatch', 'postid', 'wordid', 'titlematch', 'select', '43145', 'from', 'phpbbsearchwordlist', 'where', 'wordtext', 'zaczynamy', 'panowie', 'baczniej', 'czyta', 'regulamin', 'nabijanie', 'zabronione', 'kiepek', 'ostrze', 'enie', 'drugie', 'line', '251', 'file', 'functionssearch', 'php')
Line : 251
File : functions_search.php
Zamiana PL Ogonków na znaki zapytania
Ten błąd jeszcze bardziej mnie zdziwił. Bo PL znaczki były wgrane juz na nowym serwerze. Ide spać, rano sie budze i patrze ze zamiast polskich znaczkow ktore jeszcze wczoraj były, są znaki zapytania..
Nie wiem co robic bo jak widac to są różne błędy i na dodatek nie stałe. Raz sie pojawiają raz znikają.
Co robiłem
Wgrałem przekonwertowaną na ISO 8859-2 baze danych, na nowy serwer. Bez tabel phpbb_wordmatch i wordlist - ale dorobiłem je sobie tym narzędziem Rebuild Search Index (czy jakoś tak). Gdzie mogłem coś spieprzyć
Panowie, co robić... forum mi się sypie
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam
PS. Adres
www.obstawka.pl