Witam.
Owszem, wydaje mi się, że to wina tłumaczenia. Miałem ten sam problem, ale dokonałem drobnych modyfikacji (opisane poniżej) i u mnie zaczęło działać bardzo dobrze.
Plik:
\language\polish\email\user_welcome_inactive.txt
Kod:
Temat: Witamy na forum "{SITENAME}" - {U_BOARD}
{WELCOME_MSG}
Proszę zachować tego e-mail\'a. Oto informacje o Twoim koncie:
----------------------------
Nazwa użytkownika: {USERNAME}
Hasło: {PASSWORD}
URL forum: {U_BOARD}
Twoje konto jest aktualnie nieaktywne. Nie będziesz mógł go używać póki nie klikniesz na poniższy link:
{U_ACTIVATE}
Proszę nie zapomnij swojego hasła, ponieważ zostało ono zaszyfrowane w naszej bazie danych i nie może zostać odzyskane. Jeśli jednak je zapomnisz to będzie można poprosić o nowe, które będzie trzeba aktywować tak samo jak konto.
Dziękujemy za rejestrację.
{EMAIL_SIG}
Modyfikacje:
1. Aby temat maila był poprawnie wyświetlany, należy zmienić pierwszą linijkę z:
Temat: Witamy na forum "{SITENAME}" - {U_BOARD}
na:
Subject: Witamy na forum "{SITENAME}" - {U_BOARD}
----
Komentarz: Jest to linijka informująca serwer o tym, że w niej będzie podany temat maila (serwer rozpoznaje to właśnie po początku "Subject:") - ktoś niepotrzebnie się rozpędził i przetłumaczył trochę za dużo.
2. Aby wiadomość została wysłana i nie wyświetlał błędów (u mnie pojawiał się Parse Error przy rejestracji użytkownika), należy w linii nr 3 zmienić:
Proszę zachować tego e-mail\'a. Oto informacje o Twoim koncie:
na np.:
Proszę zachować tę wiadomość e-mail. Oto informacje o Twoim koncie:
----
Komentarz: wygląda na to, że wszystkiemu winny jest ten apostrof - po jego usunięciu Parse Error zniknął, a maile zaczęły wyglądać tak, jak powinny (czyli zostały wypełnione nazwą użytkownika, hasłem, linkiem aktywacyjnym itd.).
U mnie plik:
\language\polish\email\user_welcome_inactive.txt wygląda w tej chwili tak (maile przy rejestracji użytkownika działają poprawnie):
Kod:
Subject: Witamy na forum "{SITENAME}" - {U_BOARD}
{WELCOME_MSG}
Proszę zachować tę wiadomość e-mail. Oto informacje o Twoim koncie:
Nazwa użytkownika: {USERNAME}
Hasło: {PASSWORD}
URL forum: {U_BOARD}
Twoje konto jest aktualnie nieaktywne. Nie będziesz mógł go używać póki nie klikniesz na poniższy link:
{U_ACTIVATE}
Proszę nie zapomnij swojego hasła, ponieważ zostało ono zaszyfrowane w naszej bazie danych i nie może zostać odzyskane. Jeśli jednak je zapomnisz to będzie można poprosić o nowe, które będzie trzeba aktywować tak samo jak konto.
Dziękujemy za rejestrację.
{EMAIL_SIG}
Mam nadzieję, że to pomoże.
Pozdrawiam,
vezyr.
Autor postu otrzymał pochwałę