Postanowiłem sprowadzić phpbb by przemo do wersji podstawowej, w tym celu robiłem to co tam wszystko przemo pisze i po nadpisaniu plików phpbb 2.0.11 wyświetlał sie bład ze stylem. Nie wiedząc jak go naprawić zgrałem baze danych, usunołem i postanowiłem wgrać jeszcze raz. Uzyłem do tego celu programu bigdumper. Niestety co rusz wyskakiwały nowe błedy z bazą i tydzien sie męczyłem ją poprawiając. Jednak natrafiłem na takie dwa których naprawić nie potrafie. Skopiowałem więc całe zapytania w których błedy wystepowały i usunołem je z pliku z bazą. Teraz dało sie już wgrać baze przez bigdumpera i zrobiłem to. Następnie wszedłem do PMA chcąc ręcznie dodac tamte zapytania, jednak błedy sie nadal wyświetlają. Zacytuje je tu:
Kod:
zapytanie SQL:
CREATE TABLE `phpbb_privmsgs` (
`privmsgs_id` mediumint( 8 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`privmsgs_type` tinyint( 4 ) NOT NULL default '0',
`privmsgs_subject` varchar( 255 ) NOT NULL default '0',
`privmsgs_from_userid` mediumint( 8 ) NOT NULL default '0',
`privmsgs_to_userid` mediumint( 8 ) NOT NULL default '0',
`privmsgs_date` int( 11 ) NOT NULL default '0',
`privmsgs_ip` varchar( 8 ) NOT NULL default '',
`privmsgs_enable_bbcode` tinyint( 1 ) NOT NULL default '1',
`privmsgs_enable_html` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`privmsgs_enable_smilies` tinyint( 1 ) NOT NULL default '1',
`privmsgs_attach_sig` tinyint( 1 ) NOT NULL default '1',
PRIMARY KEY ( `privmsgs_id` ) ,
KEY `privmsgs_from_userid` ( `privmsgs_from_userid` ) ,
KEY `privmsgs_to_userid` ( `privmsgs_to_userid` )
) TYPE = MYISAM AUTO_INCREMENT =12 INSERT INTO `phpbb_privmsgs`
VALUES ( 1, 1, 'yo', 2, 9, 1109177202, 'c0a81506', 1, 0, 1, 1 )
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'INSERT INTO `phpbb_privmsgs` VALUES (1, 1, 'yo', 2, 9, 11091772
Teraz nie wiem co w tym zapytaniu jest źle. Nie chce niczego robić żeby nie spierniczyć. Pomocy!!!
P.S. Pisałem wczęsniej o dwóch błedach, teraz jest już tylko jeden ten zacytowany, druga tabela ręcznie wgrała się bez problemów.