phpBBhelp.pl
https://www.phpbbhelp.pl/forum/

GG & Tlen & Skype v. 1.1.1b
http://www.phpbbhelp.pl/forum/gg-tlen-skype-v-1-1-1b-t21810.html
Strona 1 z 7

Autor:  Gandalf [ 17 Sty 2008, 23:44 ]
Temat postu:  GG & Tlen & Skype v. 1.1.1b

Witam

Modyfikacje dodaje (nie zastępuje żadnego z dotychczasowych) 3 nowe komunikatory: Gadu-Gadu, Tlen oraz Skype oraz kilka drobnych poprawek do innych komunikatorów..

Features:
  • obsługa nowych komunikatorów - Gadu-Gadu, Tlen, Skype
  • obsługa pozostałych komunikatorów nie jest nadpisywana
  • statusy w widoku tematów, prywatnych wiadomości i w profilu użytkownika (gg, tlen, skype)
  • Gadu-Gadu - otwieranie okienka rozmowy
  • Tlen - wysyłanie wiadomości przez bramkę Tlen, automatyczne usuwanie końcówek wpisanych przez użytkownika @tlen.pl, @o2.pl, @go2.pl
  • Skype - możliwość dzwonienia, otwieranie okienka rozmowy, dodanie do kontaktów, ściągnięcie aplikacji
  • drobne poprawki w widoku prywatnych wiadomości (jakieś niedorobione te pozostałe komunikatory tam są :-))
  • poprawki w statusie ICQ, który nie był wyświetlany
  • nowe komunikatory dodane do wyszukiwarki użytkowników
  • możliwość wyłączenia obsługi dowolnych komunikatorów w panelu administracyjnym
  • instrukcje dla stylu subsilver2

Screen1:
Image
Screen2:
Image
Screen3:
Image

Download 1.1.1b

Uwagi mile widziane.

Autor:  DearD [ 18 Sty 2008, 07:42 ]
Temat postu: 

A czy pod styl subsilver2 mogłbyś taki przedytować/przystosować, żeby działał ? Nawet lepiej by było gdyby zaminił komunikatory zagraniczne na polskie.

Pozdrawiam, DearD

Autor:  Kudlaty [ 18 Sty 2008, 09:29 ]
Temat postu: 

hmmm proponuje dorzucic ikonki tlena skype i gg bo takie puste templatki to tak glupio wygladaja.. :p

Autor:  Gandalf [ 18 Sty 2008, 22:58 ]
Temat postu: 

DearD, innych komunikatorów nie chciałem zamieniać. W kolejnej wersji (mam nadzieję) chcę dodać możliwość wyłączenia dowolnych komunikatorów w PA. Może też pod subsilver2 zrobię, ale jakoś mam do tego stylu niechęć. :)

Kudlaty, puste templatki może i głupio wyglądają jak są same, ale ze statusami tworzą jedną całość. Nie ma potrzeby dodawania obrazków, których i tak nie będzie widać. :)

Autor:  Kudlaty [ 19 Sty 2008, 00:45 ]
Temat postu: 

no wlasnie mi sie nie wczytaly za pierwszym razem statusy.. i mi to nie pasowalo.. :p

sorka :)

Autor:  Ickam [ 19 Sty 2008, 09:50 ]
Temat postu: 

Więc tak: Mod jest niewątpliwie świetny, ale masakrycznie długi w instalacji, co odstraszy niedoświadczonych użytkowników, a jeżeli mogę wyrazić swoją opinię to w następnej wersji warto byłoby dodać zmodyfikowane pliki, gotowe do nadpisania z oryginalnymi. Dlaczego? Bo jest to niewątpliwie najlepszy mod dodający komunikatory (, które są podstawą nawet dla użytkowników, którzy nie planują instalacji żadnych innych modów), więc warto byłoby go upowszechnić IMHO :) Po drugie: Możnaby nieco skrócić instalację umieszczając wszystkie zmienne językowe dla danego pliku, w jednym miejscu. Rozumiem, że chciałeś zachować kolejność alfabetyczną, ale w jednym miejscu będzie po prostu szybciej. Co do możliwości wyłączania komunikatorów w PA to bardzo przydatna funkcja, czekam na nią z niecierpliwością :)

Autor:  Kudlaty [ 19 Sty 2008, 10:15 ]
Temat postu: 

ja tam wrzucilem wszystkie zmienne jezykowe do osobnego pliku.. tak samo postapilem z css, dzieki czemu przy update nie bede musial sie bac ze jak podmienie css to cos mi tam ucieknie i takie tam.. :]
tak samo podmiana plikow language nie spowoduje utraty dotychczasowych zmian :]

Autor:  Gandalf [ 19 Sty 2008, 11:22 ]
Temat postu: 

Ickam napisał(a):
w następnej wersji warto byłoby dodać zmodyfikowane pliki, gotowe do nadpisania z oryginalnymi.

Przecież są w katalogu contrib. :)
Zmienne językowe do osobnego pliku... Niezły pomysł. :)

Autor:  Ickam [ 19 Sty 2008, 13:12 ]
Temat postu: 

Moje niedopatrzenie, nie czytałem readme w contrib (i tak by mi to nie pomogło, bo mam już dużo modów zainstalowanych), ale w takim razie powinieneś zmienić nazwę folderu, bo pre-modded sugeruje raczej, że przygotowałeś użytkownikowi kopię zapasową modyfikowanych plików ;)

Autor:  Gandalf [ 19 Sty 2008, 13:38 ]
Temat postu: 

Wersja 1.0.1 zgodna z Waszymi sugestiami. Zmienne językowe przeniesione do jednego pliku. Podobnież css. Udało się skrócić obliczony czas o 8 minut.
Pierwszy post zaktualizowano.
Update'u z poprzedniej wersji chyba nie ma co tworzyć, bo za dużo osób raczej sobie nie zainstalowało jeszcze moda. No chyba, że ktoś będzie ładnie prosił to zrobię. :-)

Autor:  Ickam [ 19 Sty 2008, 16:39 ]
Temat postu: 

Jeżeli to nie jest jakiś szczególny problem to napisz instrukcję update'u, bo nie chce mi się przeglądać całego kodu :P

Autor:  Gandalf [ 19 Sty 2008, 18:26 ]
Temat postu: 

Miało być ładnie. :)
Dorzuciłem do paczki instrukcję.

Autor:  djmaro [ 23 Sty 2008, 17:15 ]
Temat postu: 

Mod jest bardzo dobry, ale znalazłem jeden drobny błąd:
Cytuj:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
styles/prosilver/template/ucp_profile_profile_info.html

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
<!-- IF ERROR --><p class="error">{ERROR}</p><!-- ENDIF -->

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
<dl>
<dt><label for="gg">{L_UCP_GG}:</label></dt>
<dd><input type="text" name="gg" id="gg" maxlength="15" value="{GG}" class="inputbox" /></dd>
</dl>
<dl>
<dt><label for="tlen">{L_UCP_TLEN}:</label></dt>
<dd><input type="text" name="tlen" id="tlen" maxlength="255" value="{TLEN}" class="inputbox" /></dd>
</dl>
<dl>
<dt><label for="skype">{L_UCP_SKYPE}:</label></dt>
<dd><input type="text" name="skype" id="skype" maxlength="15" value="{SKYPE}" class="inputbox" /></dd>
</dl>


Na Skype powinno być więcej znaków, ja sam mam 18-literowy login :wink:

Autor:  Gandalf [ 26 Sty 2008, 11:43 ]
Temat postu: 

Rzeczywi?cie. Umkn??o mi. :) Dzi?ki.
Poprawi? w kolejnej ods?onie, która ju? bliska uko?czenia. :)

[ Dodano: 25 Sty 2008 17:33 ]
Doda?em mo?liwo?? wy??czenia dowolnych komunikatorów z poziomu panela admina.
Zaktualizowano 1 post.

Autor:  cube83 [ 25 Kwi 2008, 09:50 ]
Temat postu: 

po instalacji tego moda jak chce wejść do panelu administracyjnego to pojawia mi się pusta strona...
czemu tak może być??

Strona 1 z 7 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/