phpBBhelp.pl
https://www.phpbbhelp.pl/forum/

AQR - Szybka odpowiedź z selektywnym cytowaniem
http://www.phpbbhelp.pl/forum/aqr-szybka-odpowiedz-z-selektywnym-cytowaniem-t21523.html
Strona 1 z 3

Autor:  Quba [ 17 Gru 2007, 22:03 ]
Temat postu:  AQR - Szybka odpowiedź z selektywnym cytowaniem

Pewno wielu z Was poszukiwało modyfikacji do szybkiej odpowiedzi, która zawierałaby między innymi selektywne cytowanie i działała pod phpBB 3. Już nie trzeba daleko szukać. Nie jestem pewien co do poprawności instrukcji, więc proszę testować.
Krótka charakterystyka:
  • Dołączenie sygnatury,
  • Uśmieszki,
  • Przyciski BBCode,
  • Cytowanie zaznaczonego tekstu,
  • Powiadomienie o odpowiedziach,
  • Włączenie i wyłączenie moda,
  • Włączenie i wyłączenie kolorowania nicków (te zaś są wstawiane do szybkiej odpowiedzi poprzez kliknięcie na nazwę użytkownika obok awatara),
  • Włączenie i wyłączenie cytowania ostatniej wiadomości,
  • Możliwość pisania w zamkniętych tematach (oczywiście opcja dotyczy administratorów i moderatorów),
  • Selektywne cytowanie danej wypowiedzi użytkownika (dodatkowa ikonka przy poście).


changelog:
rc1 - pierwsze wydanie,
rc2 - poprawienie cytowania w operze oraz poprawienie instrukcji co do wyświetlania ikonki przy postach.

http://quba.info/download.php?file=15

Nie zachęcam do instalacji ww. modyfikacji, jeśli się ma phpBB w wersji >=3.0.6. Dla tych wersji phpBB jest dostępna odrębna modyfikacja, która jedynie rozszerza szybką odpowiedź daną w standardzie.

Autor:  cRaSh [ 18 Gru 2007, 20:14 ]
Temat postu: 

Wcześniej instalowałem mod na którym się opierałeś i nie ma różnicy jeśli chodzi o efekt (w sensie cytowanie selektywne jest pod polem QR), a więc chyba coś z instrukcją nie tak :)

Tzn nie ma ikonki przy każdym poście i nie można selektywnie cytować, mimo że instrukcja co do templatek jest chyba dobra.

No i nie ma samej ikonki w paczce.

Autor:  Quba [ 18 Gru 2007, 20:32 ]
Temat postu: 

Pisałem instrukcje na szybko, tak wiec nie dam gwarancji, ze jest dobrze. Pod jaka przegladarka? Firefoxa jestem pewien, ale pod Operą nie sprawdzałem. Ogólnie rzecz biorąc kiedyś to jeszcze dopracuję. Na jednym z moich forów to wrzucałem i działa jak powinno. A o ikonce zapomnialem, jednak mimo wszystko nie mam na stanie zadnej prosilverowej. jednak jeśli ktoś chce, to własna niech nazwie icon_quickquote.gif i wrzuci do katalogu z przetlumaczonymi ikonkami swojego stylu.

Autor:  cRaSh [ 18 Gru 2007, 21:03 ]
Temat postu: 

Mam tak na firefoxie i po kilkukrotnym wywalaniu cache ;)
Sprobuje jeszcze później zrobić od nowa instalację. Może coś pomieszałem z wyrzucaniem oryginalnengo moda.
quba napisał(a):
jednak jeśli ktoś chce, to własna niech nazwie icon_quickquote.gif i wrzuci do katalogu z przetłumaczonymi ikonkami swojego stylu.

tak właśnie testowałem czy to nie wina braku ikonki, bo ff lubi nie pokazywać że czegoś nie wyświetla. Ale mimo to że wgrałem ikonkę o takiej nazwie i tak nic sie nie zmieniło.

Autor:  Quba [ 18 Gru 2007, 21:19 ]
Temat postu: 

możesz dać link do strony z zainstalowanym modem? :)

Autor:  cRaSh [ 18 Gru 2007, 21:33 ]
Temat postu: 

Jasne, - www.forum.fofire.net, dzisiaj przekonwertowane :)

jakby co:
login - demo
pass - demo1234

Autor:  Quba [ 18 Gru 2007, 21:44 ]
Temat postu: 

Ikonka nie za bardzo się wyświetla, hm? Poza tym wstawiłeś ją nie w tym miejscu (sam kod w viewtopic_body). Ten szukany fragment chyba 2 razy się powtarza i to dlatego. No ale jakis postęp już jest, bo jak kliknie sie na dole na cytuj zaznaczone, to wstawia cytat wraz z autorem :)

Autor:  cRaSh [ 18 Gru 2007, 23:12 ]
Temat postu: 

Ok, już wiem. Plik quickreply_body.html jest ze starej paczki.

Dlatego {L_QUOTE_SELECTED} miałem w złym miejscu.. no ale już sobie poradziłem.
Została kwestia ikonki, ale to już sobie dorobię jakoś.
Dzięki za pomoc :)

Autor:  Quba [ 18 Gru 2007, 23:42 ]
Temat postu: 

No spoko. Wazne, ze ktoś sprawdzil, ze dziala. ;-) W Weekend może to dokończę. :)

Autor:  Orion [ 24 Gru 2007, 14:45 ]
Temat postu: 

w instrukcji instalacji jest
Kod:
Open: styles/prosiver/imageset/pl/imageset.cfg
Powinno byc
Kod:
Open: styles/prosiver/imageset/imageset.cfg
( bez pl ) :) ( w tym pliku znajduje sie szukany pozniej fragment ;) )

Kod:
Open: styles/prosiver/theme/stylesheet.css

powinno byc
Kod:
Open: styles/prosiver/theme/buttons.css

jak wyzej ;P

Autor:  Goroman [ 24 Gru 2007, 15:21 ]
Temat postu: 

Jak to zainstalować ?
w paczce nie ma instrukcji
przekopiowałem pliki z root do odpowiednich katalogów forum
tylko w root\styles\prosilver\template
plik quickreply_body.html powinien się nazywać chyba quickreply_body.tpl
a z katalogu Translations\pl\mods plik quickreply.php kopiuję do katalogu ze stylem , dobrze ?

proszę o jaką instrukcję :)

Autor:  Quba [ 24 Gru 2007, 15:25 ]
Temat postu: 

uzywasz w ogole phpBB3? :) Instrukcja w pliku install.xml ;-)

Autor:  Goroman [ 24 Gru 2007, 15:47 ]
Temat postu: 

ja używam phpBB2, to on jest na 3 ?
nie pójdzie na 2 ?
czy to jest to samo ?
http://www.phpbbhacks.com/download/586

Autor:  Quba [ 24 Gru 2007, 17:01 ]
Temat postu: 

Wejdz i zobacz. Mod jest w dziale odnośnie phpBB2, wiec czego oczekiwałeś? Litości..

Autor:  Goroman [ 24 Gru 2007, 17:39 ]
Temat postu: 

quba napisał(a):
uzywasz w ogole phpBB3? Smile Instrukcja w pliku install.xml Wink


no właśnie się zdziwiłem że napisałeś 3 :P

Strona 1 z 3 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/