phpBBhelp.pl
https://www.phpbbhelp.pl/forum/

Styl absolution
http://www.phpbbhelp.pl/forum/styl-absolution-t24295.html
Strona 1 z 1

Autor:  ryczy [ 04 Lis 2010, 10:10 ]
Temat postu:  Styl absolution

Witam
Mam pytanie czy w stylu Absolution można jakoś usunąć jego boki niebieskie poniżej daje screen o co dokładnie mi chodzi.

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-11/ccab3f6a.jpg

Bo z tego co się domyślam jeśli usunę te boki z tego stylu będę miał całe forum na pełnym ekranie "rozdzielczości" bo kumple mi mówią ze przy monitorach 20 cali lub większych forum jest strasznie wąskie.

Autor:  Zergall [ 04 Lis 2010, 13:08 ]
Temat postu: 

Nie zmieniaj szerokości. Obecna szerokość jest odpowiednia. Najlepiej czyta się wąskie akapity, a zbyt szeroko rozłożony tekst ciężej się czyta. Jak ktoś posiada monitor o przekątnej wynoszącej > 20 cali, to jego problem. Założę się, że gdybyś tak zrobił, to zaczęliby narzekać, że jest zbyt szeroko.

Autor:  ryczy [ 04 Lis 2010, 13:27 ]
Temat postu: 

No wiesz ten kto ma monitor 17 cali czyli ten podstawowy :P to forum śmiga bardzo ładnie ale teraz już coraz więcej ludzi ma coraz większe monitory i dlatego chciałbym to zmienić na probe :)

Autor:  Zergall [ 04 Lis 2010, 13:58 ]
Temat postu: 

W takim razie oto, co musisz zrobić w CSS:

Usunąć to:
Kod:
   background-image: url("./styles/absolution/theme/images/bodybg.png");
   background-repeat: repeat-y;
   background-position: 50% 50%;


Zamienić:
Kod:
   background-color: #071924;

na:
Kod:
   background-color: #fff;


Zamienić:
Kod:
   width: 930px;

na:
Kod:
   width: 100%;
   max-width: 1300px;


1300px zamień na graniczną szerokość, do jakiej może się rozszerzyć forum. Jeżeli nie chcesz tego ogranicznika, to usuń tę linijkę.

Autor:  ryczy [ 04 Lis 2010, 15:29 ]
Temat postu: 

A w jakim pliku to się dokładnie znajduje bo jak patrze w common.css to tego nie ma ?

Autor:  Zergall [ 04 Lis 2010, 17:10 ]
Temat postu: 

Pewnie autor stylu wrzucił to do colours.css, chociaż nie powinien.

A, być może niezbędne będzie usunięcie tego:
Kod:
<div id="main-sidebar"></div>
z overall_header.html
oraz tego:
Kod:
<div id="secondary-sidebar"></div>

z overall_footer.html.

Niezbyt dobrze napisany styl...

Autor:  ryczy [ 14 Lis 2010, 15:37 ]
Temat postu: 

Kisioł napisał(a):
Pewnie autor stylu wrzucił to do colours.css, chociaż nie powinien.

A, być może niezbędne będzie usunięcie tego:
Kod:
<div id="main-sidebar"></div>
z overall_header.html
oraz tego:
Kod:
<div id="secondary-sidebar"></div>

z overall_footer.html.

Niezbyt dobrze napisany styl...


Dzięki wielke ten post pomógł od razu zadziałało teraz jest ładnie.
Teraz muszę jeszcze nauczyć się jak kolory stylu się zmienia itd.

Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/