Pewnie, ze pójde do jobs.pl, ponieważ dzięki nim wyjeżdżałem juz 5 razy i to jest dla mnie miarą jaką oceniam profesjonalizm firmy pośredniczącej. Informacje, uprawnienia, referencje, certyfikaty. To ocena firmy nie strony wiec troche odbiegłem od tematu.
Oburzasz się jednak oceną krytyczną- Twój problem,. Ale mimo wszystko ktoś Ci powinien wyjaśnić jak się robi profesjonalny cms/serwis/vortal.
Przede wszystkim ma być czytelny, miły dla oka (czyt. nie oczojebny) i na podstawie tego wyglądu tworzy się pierwsze wrażenie na temat całego serwisu.
"Witamy serdecznie na stronach BASIC RECRUITMENT" na tle tej fotki, prawie w ogóle nieczytelny tekst.
Prawy blok, po najechaniu wyświetla sie irytujące menu, zasłaniające bądź co bądź ważną informacje. Nie robi sie menu, najeżdżających na wnętrze głównej strony.
Skorzystaj z wyszukiwarki na stronie, i sam oceń czy wizualność wyników nie wygląda przypadkiem jak elementy zupełnie do siebie nie pasujące.
Co wybajerowana i poskręcana czcionka (prawy blok) robi w takim miejscu jak serwis pracy?
Jak juz pisałem, wg mnie nie jest "nie tak", brak bajerów, uploadów itp, tylko totalna nieczytelność i bijąca amatorszczyzna.
Nie wiem, czy tak sobie życzyli czy nie, ja oceniam całość. A to jak wygląda strona, nie świadczy tylko o właścicielu serwisu, ale i jego twórcy. Pracami i zleceniami tworzysz swoją reputacje. Jeśli ktos życzy sobie syf a Ty bez żadnego ale go robisz, Twoja sprawa. Na pokemonach napewno zarobisz.
PS, firma pośrednicząca zamiast np regonu, telefonu itp, podaje gg, ciekawe...
Na stażu w http://www.liderpracy.pl