Namieszałam trochę z jednym użytkownikiem na forum i nie bardzo wiem jak to odkręcić.
Chciałam tylko zmienić jego nazwę (korzystałam z panelu admina), ale zdaje się, ze coś skopałam, bo po jakimś czasie zauważyłam, że jego login przy postach wyświetla się nie pogrubioną czcionką jak u użytkowników, tylko zwykłą jak u gości.
Zajrzałam do wykazu użytkowników i okazało się, że go nie ma.
Zajrzałam do bazy i w tabeli phpbb_users - jest ten użytkownik, ale ma user_activ ustawione na -2. pozostałe (poza nazwą i user_id) pola puste lub zerowe.
Przestawiłam na 1, to pojawił się wśród użytkowników na forum, pouzupełniałam w panelu admina jego dane i niby już jest ok, ale nie ma jego postów (tzn. nie pokazują się na forum, bo w bazie są)
W tabeli phpbb_topics wartość topic_poster dla tego użytkownika wynosi -1 podobnie dla wszystkich postów-odpowiedzi. Nie wiem jaka tu powinna być wartość, bo są różne. Ustawienie tej wartości na dodatnią powoduje, ze już się pojawiają linki do tych postów dgy w profilu wybiorę "pokaż wszystkie posty tego użytkownika", ale kliknięcie na odnośnik wywala błędy....
Czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć co jeszcze powinnam sprawdzić i ew. zmienić? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie!!
(Użytkownik z którym namieszałam to "La Toma Magic" - wcześniej był "La Toma")
Pozdrawiam - Sandra