Jestem początkującą administratorką forum więc prosze się nie śmiac

to tak na początkek. A teraz przechodze do problemu zainstalowałam już pare prostych modów i działają teraz chciałam się wziąść za coś trudniejszego czyli Pochwały i ostrzeżenia. Wszytkie pliki już poprzerabiałam (mam nadzieje ze dobrze bo forum się nie wysypało

)
Ale wywala mi błąd po edycji pliku
1.
viewtopic.php
Polecenie brzmi
Cytuj:
#--[OPEN]--
#
viewtopic.php
#
#--[FIND]--
#
$sql = "SELECT u.username, u.user_id,
#
#--[AFTER, ADD]--
#
u.user_waring, u.user_praise,
#
#--[FIND]--
#
$order_sql = ( empty($post_id) ) ? '' : "GROUP BY p.post_id, t.topic_id, t.topic_title, t.topic_status, t.topic_replies, t.topic_time, t.topic_type, t.topic_vote, t.topic_last_post_id, f.forum_name, f.forum_status, f.forum_id, f.auth_view, f.auth_read, f.auth_post, f.auth_reply, f.auth_edit, f.auth_delete, f.auth_sticky, f.auth_announce, f.auth_pollcreate, f.auth_vote, f.auth_attachments
#
#--[AFTER, ADD]--
#UPDATE
, f.auth_ban, f.auth_waring, f.auth_zp, f.auth_zdejmij, f.auth_pochwal, f.auth_zdejmij_all
#
#--[FIND}--
#
$sql = "SELECT t.topic_id, t.topic_title, t.topic_status, t.topic_replies, t.topic_time, t.topic_type, t.topic_vote, t.topic_last_post_id, f.forum_name, f.forum_status, f.forum_id, f.auth_view, f.auth_read, f.auth_post, f.auth_reply, f.auth_edit, f.auth_delete, f.auth_sticky, f.auth_announce, f.auth_pollcreate, f.auth_vote, f.auth_attachments
#
#--[AFTER, ADD]--
#
, f.auth_ban, f.auth_waring, f.auth_zp, f.auth_zdejmij, f.auth_pochwal, f.auth_zdejmij_all
I teraz tak w tym miejscu gdzie jest na czerwono wywala mi błąd Deebug mode nieznany wpis .... i leci po koleji to co trzeba tam wkleic... , f.auth_ban, f.auth_waring, itd...
Sprawa wydaje mi się o tyle podejrzana że z tego co się zdążyłam zorientowac przy inych modać to instrukcja pokazuje które wpisy po koleji w kodzie trzeba zmienić tak że nie trzeba szukać po całym kodzie a w tym pliku najpierw mam
$order_sql potem $sql a poniżej $sql = "SELECT u.username, u.user_id,
mam nadzieje że jasno się wyraziłam

czy ktoś moze powiedziec na czym polega błąd ???
2. w panelu adminitracyjnym mam już rubrykę pochwały i ostrzeżenia ale na forum nic się nie zmieniło pomimo że edytowałam już wszystkie pliki
3. w paczce z tym modem był plik konwerter ale nie pisze co z nim zrobić mam rozumieć że nic

???
4. Jesli polecenie brzmi...
#UPDATE
#
to wklejamy róznież # update do kodu ? bo ja dotychczas tylko to co jest za tym doklejałam
Z góry dzięki za pomoc

mam nadzieje ze napisałam to w dobrym temacie jeśli nie to przepraszam administrację