Witam,
Z góry zaznaczam, że jestem początkującym (bardzo) użytkownikiem i dwa dni męczyłem się z banalną instalacją phpBB. Teraz mając już forum chcę założyć portal, jednak co chwile napotykam się na jakieś trudności, które dla Was pewnie nie stanowią problemu.
Do rzeczy. Instalowałem portal według pliku z instrukcją, jednak jak przenoszę pierwszy plik na server (.htaccess) to wówczas, po wejściu na stronę, pojawia mi się komunikat, że nie mam dostępu czy coś podobnego. Administrator servera polecił wcześniej (przy instalacji forum) usunąć plik .htaccess, nie wiem czy to się kłóci...
Kolejna rzecz, po zedytowaniu pierwszego pliku i próbie odpalenia instalacji na stronie, pojawia się taki komunikat:
Parse error: syntax error, unexpected T_DOUBLE_ARROW in /home/e/n/u/enuma-elish/www/includes/functions.php on line 341
Nie umiem edytować takich plików, więc rzecz jasna coś przekręciłem. Według polecenia miałem znaleźć jakiś tekst a w pliku była tylko część tego tekstu.
Co do drugiego pliku - adm/index.php - rozumiem, że adm to folder administrator? W pliku index.php nie ma w ogóle tego kodu, który jest poszukiwany.
Jestem totalnie zielone, dlatego nie bijcie, please.
Pozdrawiam i dzięki za jakąkolwiek pomoc.