Zainstalowałam wczoraj MODA
Topic display order.
Działa dobrze, sortuje SUPER...
ale...
No właśnie.
Mam zainstalowaną modyfikację łączącą posty ( ale nie tą od Was, bo rozwalała mi forum).
Instalka bardzo prosta,krótka i dostępna
TUTAJ.
Działa bez zarzutów. Nawet jak ktoś napisze posta pod swoim, to ta modyfikacja połączy te posty, zaznaczając przy tym nową datę.
Dzięki temu nowe posty, nawet te połączone, są widoczne.
Problem polega na tym, że to sortowanie jakie wczoraj zainstalowałam nie widzi nowej daty, po połączeniu dwóch postów.Tylko sortuje wg starej.
Czyli jak ktoś napisał posta tydzień temu ( temat ten jest gdzieś na środku listy tematów) i jak ta sama osoba dziś znów coś napisze (posty sie połączą w jeden, zaznaczając nową date), to mimo tego, że wszędzie będzie widoczna nowa data,to zainstalowane sortowanie nie widzi NOWEJ daty, tylko starą.
Przez to, temat taki nadal znajduje się na środku listy tematów, mimo iż data ostatniego posta, jest dzisiejsza i powinna, wybić ten temat na górę.
I pytanie moje jest takie, jak zmusić sortowanie, aby przy łączeniu tematów - brało pod uwagę nową datę (czyli datę ostatniego przyłączonego posta) a nie datę wcześniejszą, przed połączeniem postów
Pewnie gdzieś w kodzie trzeba mu zmienić, żeby brał z innej zmiennej datę ostatniego posta ... tylko nie wiem gdzie
Proszę zatem o pomoc.
Instalki są krótkie, więc niektórym z Was wystarczy tylko rzut okiem, aby wiedzieć co jest nie tak (przynajmniej mam taką nadzieję

)
[ Dodano: 30 Lip 2007 11:59 ]
Myślę, że ROZWIĄZAŁAM SAMA
Otóż w instalce do sortowania jest : (plik viewforum.php)
Kod:
#-----[ FIND ]---
ORDER BY t.topic_type DESC, t.topic_last_post_id DESC
#-----[ IN-LINE FIND ]----------------------------------------
#
t.topic_type DESC
#
#-----[ IN-LINE AFTER, ADD ]----------------------------------
#
, $sort_method $order_method
A ja, jako że miałam MODa łączącego posty, to miałam taką linijkę :
Kod:
ORDER BY t.topic_type DESC, p2.post_time DESC
I wrzucenie
Kod:
po
Kod:
t.topic_type DESC
powodowało, że sortowanie nie widziało daty ostatniego przyłączonego posta.
Aby to naprawić, wystarczyło to
Kod:
wrzucić na koniec, otrzymując w efekcie :
Kod:
ORDER BY t.topic_type DESC, p2.post_time DESC, $sort_method $order_method
[ Dodano: 30 Lip 2007 12:05 ]
No niestety teraz się zorientowałam, że NIE działa wtedy w ogóle sortowanie
czyli $sort_method... nie może być na końcu ...
No to już nie wiem

HELP .