Siemka, to mój pierwszy post tutaj, więc - Witam wszystkich
Szukałem sporo na tym i innych forach czegoś na temat moda
Chatbox. Zainstalowałem go, zmodyfikowałem pliki i wszystko działa super, poza jednym...
Zrobiłem licznik przy przycisku do czata na górze forum, który pokazuje ilu jest aktualnie userów. Problem polega na tym, że fizyczne zamknięcie okna z czatem nie powoduje wylogowania użytkownika. W efekcie jeśli ktoś inny wchodzi na forum, to widzi Chat (1), ale tak naprawde nikogo tam już nie ma.
Widziałem w pliku konfiguracyjnym tablice z opcjami, gdzie można ustawić away delay i offline delay, ale to wszystko się pięknie robi jak okno mam otwarte.
Ideałem by było, aby user siedzący na chacie (mający otwarte okno) był na nim teoretycznie cały czas dostępny, zaś user który zamknął okno chata jest autmatycznie i natychmiast usuwany z bazy (tabelka z sesjami).
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł? Znalazłem w kodzie funkcję drop_user($username), która usuwa sesję uzytkownika z bazy. Nie wiem tylko jak tą funkcję wykorzystać i wywołać przy zamykaniu okna. Może jakiś przycisk "wyloguj" ? Widziałem w kodzie jakieś stałe językowe typu "Zostałeś poprawnie wylogowany". To by wskazywało, że jest takaś możliwośc wylgowania się z chat-a, ale nie wiem jak to zrobić...
Myślę, że problem jest dośc popularny i ktoś będzie w stanie mi pomóc.
Z góry thx za odpowiedź.
Pozdrawiam
Mateusz