Dopiero stawiam to forum w nowej wersji, ściślej ledwie dwa dni temu robiłem konwersję i nie przyszło mi do głowy robic backupu.
Robiłem wyszukiwanie przez phpmyadmina %lastrss% i w żadnej tabeli już nie ma żadnej zmiennej zawierającej tę nazwę. Albo jest więc coś w systemie plików, albo jest gdzieś zmienna odpowiadająca za ilość modułów?
Wszystko co zrobiłem sam - usunąłem. Może ktoś by rzucił okiem na plik instalacyjny tego felernego modułu i może doszuka się gdzie mógł coś namieszać?
plik ten zamieściłem
tutaj [ Dodano: 04 Sty 2008 01:55 ]Poggoglawszy widzę, że problem jest bardziej globalny wielu ludzi ma ten problem, niestety nigdzie nie widać rozwiązania. (chyba, że jest po norwesku czy chińsku - ale tego nie wiem
Może ktoś byłby tak miły i podczepił pliczek z tabelą phpbb_modules - sprawdziłbym czy podmiana coś da....
[ Dodano: 04 Sty 2008 04:49 ]hmm problem rozwiązałem. Oto co zrobiłem:
zainstalowałem sobie phpBB3 na localu, podmieniłem tabelę.
nic to nie dało, więc jeszcze raz przejrzałem wszystko i okazało się, że instalując innego moda nie zmieniłem teplate (jestetem w ver.3 nowy i jeszcze nie nawykłem do nowych instrukcji instalowania, że osobna jest do plików osobna do tempów) potem czyszczenie cache i wszystko działa!