Niestety musiałem zarejestrować się pod innym nikiem i to bynajmniej moja złośliwość. Zwrócono mi uwagę na brak podpisu w stopce - OK zgadzam się z tą uwagą i jak najszybciej naprawiłem swój niechybny błąd - ale odebrano mi możliwość pisania (nawet PW do admina niestety nie chce się wysyłać) - powiem Wam tak - jestem świeżym użytkownikiem PHPBB2, moje forum założyłem jakieś 10 dni temu i dopiero co zaczeło ono działać to już na starcie dostaję "bana" - super - nie wystarczyło podpowiedzieć że z zasady podpis w stopce jest wymagany (regulamin o tym nie wspomina), ale cóż błąd naprawiłem, więc mam nadzieję że będę mógł teraz uczestniczyć w forum, no chyba że nie - więc ponawiam pytanie z tematu.
waldorf_zg napisał(a):
Witam ponownie
Niestety musiałem zarejestrować się pod innym nikiem i to bynajmniej moja złośliwość. Zwrócono mi uwagę na brak podpisu w stopce - OK zgadzam się z tą uwagą i jak najszybciej naprawiłem swój niechybny błąd - ale odebrano mi możliwość pisania (nawet PW do admina niestety nie chce się wysyłać) - powiem Wam tak - jestem świeżym użytkownikiem PHPBB2, moje forum założyłem jakieś 10 dni temu i dopiero co zaczeło ono działać to już na starcie dostaję "bana" - super - nie wystarczyło podpowiedzieć że z zasady podpis w stopce jest wymagany (regulamin o tym nie wspomina), ale cóż błąd naprawiłem, więc mam nadzieję że będę mógł teraz uczestniczyć w forum, no chyba że nie - więc ponawiam pytanie z tematu.
O co chodzi ? Nie widze pytania żadnego, a w szczególności znaku zapytania "?". Przeoczyło mi się?
Wysłany: 16 Lip 2005, 22:27
waldorf_zg
No tak z tego wszystkiego zapomniałem ponowić pytania:
to cytat z mojego pierwszego postu zawierającego pytanie:
Mam ogromną prośbę - czy mógłby ktoś zerknąć na kod mojego forum:
http://heli.waldorf.pl lub http://www.heli.waldorf.pl od dłuższego czasu walczę z wyszukiwarką google i niestety nie udało mi się doprowadzić do zaindeksowania - google kilka razy odwiedzał stronę i nic
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam Waldek
Wysłany: 16 Lip 2005, 22:30
Negatyf
waldorf_zg napisał(a):
od dłuższego czasu walczę z wyszukiwarką google i niestety nie udało mi się doprowadzić do zaindeksowania - google kilka razy odwiedzał stronę i nic
Trzbea czekać dłuższy okres, aby googlebot zaindeksował. Jest jeszcze jeden sposób - wchodź na takie fora co są najbardziej zaindeksowane i spamuj ile wlezie, bardzo duża szansa jest na zaindeksowanie szybciej przez googlebota.
Wysłany: 16 Lip 2005, 22:36
waldorf_zg
... mineło już 10 dni od pierwszego pojawienia się googlebota u mnie i niestety znalezienie mojego forum w googlach jest niemożliwe, to że googlebot był wiem z analizy firewalla, inne strony stojące na tym samym serwerze indeksują się bez problemów i to z dość dużą częstotliwością. Myślę że mam coś nie tak - zmieniłem nazwy plików i od początku index.php to strona portalu - a forum.php to forum, dodałem też session kilera (chyba porawnie) i dalej nic - czy to normalne ?