Witam
Wiele juz bylo na temat bootow ale jak zauwazylam glownie w kontekscie dopuszczenia ich na forum a nie przeciwnie, chociaz o zabranianiu poprzez graficzna rejestracje i ustawianie opcji ze nawet czytanie jest tylko dla zarejetrowanych tez czytalam..
Szczerze mowiac wkurzala mnie zawsze obecnosc googlebot'ow na moim forum, nie szukam rozglosu na wyszukiwarkach akurat jesli o to forum idzie. Graficzne potwierdzenie rejestracji mam (od wczoraj) wiec niby ok. Ale nie moge (czyt nie chce) ustawiac opcji ze czytanie tylko dla zarejestrowanych bo czesto ktos nowy czyta sobie dlugo zanim sie odwazy u mnie zarejestrowac.
I teraz zaczyna sie moje pytanie:
Po pierwsze ze zdumieniem wczoraj zobaczylam na swoim forum chyba 6 "googlebotow" i przy dwoch bylo w podgladzie napisane "pisze wiadomosc" - jak do jasnej anielki pisze widomosc skoro jest niezarejestrowany???
I drugie - nie posilkujac sie szukaniem na forum zrobilam cos co moze i troche glupie ale podpowiedziala mi to kobieca intuicja

- otworzylam strone "banicja" i wpisalam IP googlebota 66.249.66.70 i od wczoraj jakos googlebotow nie widze na forum... Czy to rzeczywiscie moglo zadzialac i sposob jest taki prosty?
Pozdrawiam