Witam, sięgam granic desperacji, Byłabym wdzięczan za jakies porady.
Czytałam FAQs i postępowałam według instrukcji. Ale...
Przenoszę się na płatny serwer z **orum.pl (nigdy więcej nie zakładam forum na darmowym serwerze, o nie ma mowy.)
I mam problem. Czy da się bez dostępu do ftp przenieść dane z tego forum? **orum.pl mi ich nie udsotępni. Czy ktoś potrafi mi powiedzieć, czy nie dałoby się jakoś skonfigurować back up file wykonywanego w panelu admina żeby wszystko odzyskać? Coś słyszę o możliwości wyorzystania Shell do tego typu operacji, jak to działa?
Baza danych na nowym serwerze została założona, zainstalowałam przez total commandera skrypt forum phpbb2.023, wersja polska, zgodność mysql 4x/5x
wyczyściłam tabele i wrzuciłam kopię bazy danych ale pojawia się coś takiego:
Cytuj:
zapytanie SQL:
INSERT INTO phpbb_search_wordlist( word_text, word_id, word_common )
VALUES (
'żeby', '8280', '0'
);
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1062 - Duplicate entry
a jak kilkam powrót to wyświetla się jeszcze
brak [[nazwa bazy]].Array
Samą strukturę pomimo tych błędów udało mi się odtworzyć - po zmodyfikowaniu server_name i script_path w config_name od razu w KED oraz po usunięciu kilku wpisów. Ale taki modyfikowany plik skutkuje tym, że nie mam danych ani postów (ale informacja że ostało napisanych 110 postów jest) ani userów- no dlatego, że mam odtworzoną strukturę.
Czemu też nie mogę zrobić odtwórz w nowo zainstalowanym forum? wyświetla się, że nie wysłano żadnego pliku.
Czy jest jakiś sposób, żeby móz zaimportować dane razem ze strukturą bez tego nieszczęsnego ftp?
Proszę o jakieś wskazówki kogoś zorientowanego w tym temacie.
Moe dąłoby się jakoś ręcznie uzupełnić wpisy?
Wyczytałam, że można zmienić id poszczególnych forów-czy to znaczy, że można to ręcznie zrobić w KEDzie i wtedy tak zmodyfikowaną bazę wgrać żeby mieć strukturę i dane forum na nowym serwerze? Które wartości trzeba by zmienić? Przepraszam za naiwne pytanie ale szukam jakiegoś sposobu.
[/quote]