Mam prawie 100% pewność, że musi już istnieć taki mod, ale szukałem w wersji angielskiej i polskiej oraz na forach i nie znalazłem. Może użyłem złych słów kluczowych?
W każdym razie rozchodzi się o to, że gdy "zbanujemy" użytkownika w taki sposób, że po prostu go zdezaktywujemy (w zarządzaniu użytkownikami zmieniamy AKTYWNY na "nie"), to dany użytkownik nie może przeczytać co do niego pisze Admin, ani tym bardziej nie może odpisać...
A czasem banicja jest warunkowa i możliwość rozmowy poprzez PW rozwiązuje problem. Jednak admin dla zabezpieczenia Forum chciałby by dana osoba do rozwiązania problemu nie miała możliwości pisania nowych postów.
Skoro nie mogę znaleźć modu, który umożliwia łagodną banicję, to może jest jakiś inny sposób na to, by użytkownikowi zabronić pisać nowe posty nie pozbawiając go możliwości logowania?
Z góry przepraszam, jeśli poruszam jakiś dziecinnie prosty do rozwiązania problem, ale kombinowałem na prawdę długo i jakoś nic nie przyszło mi do głowy.
Podczas moich poszukiwań znalazłem jedynie mod o nazwie "Ban Reasons", który połowicznie rozwiązuje problem, bo umożliwia przesłanie informacji użytkownikowi dlaczego został zbanowany. Niestety użytkownik nie może normalnie odpowiedzieć na zarzuty... musi korzystać z e-maila.