Wstęp...
Witam już niebawem rusza nowy portal internetowy pod nazwą TwojePasje - prowadzony przez firmę Infero-Group. Serwis będzie miał zamiar zaspokoić potrzeby zarówno młodszych jak i starszych internautów, w naszym portalu będzie można znaleźć wiele działów m.in. Gry, Muzyka, Film czy Randki. Obecnie poszukujemy od kilku do kilkunastu grafików, zainteresowanych stałą współpracą z naszym portalem, jeżeli jesteś grafikiem z doświadczeniem to przeczytaj cały ten temat, bowiem oferta jest naprawdę kusząca.
Praca Grafików...
Na czym miałaby polegać praca grafików? Grafik wykonywałby, co jakiś czas design'y dla nowych działów, ale także, co jakiś czas zmieniać miałby design dla już istniejących działów. Dlatego nie wystarczy nam jeden czy dwóch grafików, wiec poszukujemy tak jak wyżej powiedziałem od kilku do kilkunastu grafików. Aby wybrać jak najlepszych grafików, w dalszej części tego postu zamieściłem opisy design'u dla działu Gry. Osoby, które będą zainteresowani współpracą wykonują design zgodny z podanym przez mnie opisem. Po wykonaniu design’u przez określoną osobę, kontaktuje się ona ze mną (patrz punkt kontakt na samym dole) i pokazuje mi wykonaną przez siebie pracę. Następnie zapadnie decyzja, czy design jest wykonany z pełnym profesjonalizmem i czy osoba zostanie przyjęta do dalszej współpracy.
Opis design'u...
Kolorystyka: 95% stron poświęconych Grom są w kolorach ciemnych, dlatego więc kolorystka naszego design’u musi być w kolorach jaśniejszych np. zielone, niebieskie, pomarańczowe – mogą zostać użyte jakieś ciekawe gradienty itp.
- Układ: Preferowany układ strony powinien wyglądać tak:
1.. W górnej części powinny znajdować się następujące rzeczy:
1.1 Top: jakieś wycięte i wstawione w ładne tło postacie z gier, na topie można umieścić miejsce na adres strony i nazwę.
1.2 Panel Użytkownika: jest to specjalny panel do zarządzania profilem przez użytkownika. Kiedy na stronę wchodzi osoba niezalogowana to wyświetla się w tej tabeli folmurarz do logowania natomiast, kiedy wejdzie osoba zalogowana, w tym miejscu wyświetla się awatar użytkownika oraz około 6 linków…
1.3 Butony: 6 specjalnych odnośników z napisami: Recenzje, Solucje, Kody, Zapowiedzi, Download i Forum
1.4 Ostatnie…: miejsce na 5 ostatnich: zapowiedzi, solucji, recenzji – (niewymagane)
2. W dalszej części ma znajdować się miejsce na środek - newsy oraz lewy i prawy blok menu koło siebie. Newsy miałby wyglądać mniej więcej jak tutaj:
http://www.digart.pl/zoom.php?id=160404&dwnl=1
I to by było na tyle, byłbym wdzięczny, jeżeli na design’u znalazłoby się miejsce na banner 468x60…
Co dalej…
Zapewne zapadnie teraz pytanie – „co dalej, jeżeli już zostanę przyjęty?” Zostanie podjęta do omówienia kwestia wynagrodzenia, a po ustaleniu tych szczegółów zajmiesz się wykonywaniem nowych prac graficznych.
Wynagrodzenie…
To jest chyba najważniejszy punkt tego postu, formy wynagrodzenia mogą być przeróżne, oto niektóre z nich:
- Pieniądza od każdego odrębnego projektu
- Profesjonalne konto WWW na naszych serwerach w Polsce (Warszawie)
- Przyzwoite konto WWW + pieniądze od odrębnego projektu (zapłata wtedy by musiała być zmniejszona)
Oraz wiele innych możliwości, które na pewno będą do ugadania. Oczywiście jest możliwość podpisywania umów, w celu zabezpieczenia obu stron, ale to już do obgadania
Osoby, które będą bardzo dobrze wywiązywałyby się, że swoich obowiązków, nawet przy wybraniu formy wynagrodzenia pieniężnej, mogą liczyć także na dodatkowe przywileje np. otrzymanie profesjonalnego konta WWW…
Kontakt…
Jak na razie istnieją dwie formy kontaktu:
PW – PW bezpośrednio na tym forum.
Email –
mr_pirex@o2.pl
Na powyższe formy kontaktu, można przesyłać wszelkie pytania i sugestie.
Osoby, które mają zamiar podjąć się wykonania design’u zgodnie z w/w opisem, proszeni są o poinformowanie mnie o tym i napisaniu, w jakim czasie design powinien powstać.
Pozdrawiam!