Witam, mam dwie sprawy, zacznę od pilniejszej i ważniejszej.
Czy na phpbb3 możliwe jest zrobienie bbcode [mod] dla treści widocznej tylko dla moderatora oraz admina? by nawet cytując nie było jej widać?
Jeśli to coś pomoże dam [mod] z phpbb by przemo
Kod:
posting_body.tpl
Znajdź:
var new_size2 = 0;
Dodaj po:
function button_mod()
{ var result = prompt("Podaj tresc widoczna tylko dla moderatorow:",
"");
if(result != null)
{
document.getElementById('message').value += '[mod]' +
result + '[/mod]';
}
}
Znajdź:
{BUTTON_S}
Dodaj po:
<input type="button" class="button" style="text-decoration: underline;
width: 40px" value="Mod" name="addbbcode35" onclick="button_mod();">
Oraz mniej ważne, ale też przydatne
Czy jest jakaś modyfikacja pozwalająca na używanie html w tworzeniu dodatkowych pól profilu? Chciałbym dać ładny buttonik pod avkiem odsyłający do tematów, jakie wkleją userzy w odpowiednim polu profilu.
PS
Znalazłem inne rozwiązania na ukrytą treść, jednak ciągle pokazuje się treść w cytatach. Kiedyś na jakimś forum jeżeli cytowaliśmy post, w którym był cytat, pokazywało w cytacie tylko treść postu, bez cytatu w nim umieszczonego, czyli bbcode cytatu nie dało się zacytować. znalazłem coś takiego
Kod:
}else {
$__BBCODE_NOT_QUOTABLE__[] = "hide";
}
Dałoby się coś z tym zrobić, by pasowało do innych bbcode niż hide? Nie znam się na tym ani trochę hide chciałem zamienić na nazwę bbcode spoileru na hasło
kod który chciałbym zmienić to
Kod:
[pswdspoil={INTTEXT1}]{INTTEXT2}[/pswdspoil]
Kod:
<div style="margin:20px; margin-top:5px">
<div class="smallfont" style="margin-bottom:2px">
<b>Spoiler</b>: <input type="button" value="Pokaż" style="width:45px;font-size:10px;margin:0px;padding:0px;" onClick="password=prompt('Proszę podać hasło, aby ujrzeć wiadomość',' ');
if (password=='{INTTEXT1}')
{
alert('Hasło zaakceptowane!');
if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '')
{
this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = '';
this.innerText = '';
this.value = 'Ukryj'; }
else
{
this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none';
this.innerText = '';
this.value = 'Pokaż';
}
}
">
</div>
<div class="alt2" style="margin: 0px; padding: 6px; border: 1px inset;">
<div style="display: none;">
{INTTEXT2}
</div>
</div>
</div>