Moderatorzy

Ponieważ grupa moderatorów nie jest liczna chcemy ja powiekszyc.
Tym samym zwracamy sie do Was z prosba o dyskusje na ten temat. Kogo widzielibyscie na 'posadzie' moderatora i dlaczego. Chetni takze moga sie zglaszac a byc moze ich kandydatura zostanie wzieta pod uwage. Wymagana jest znajomosc php, phpbb, kultura wypowiedzi i znajomosc ortografii itd no i jakis staz na forum :)

Komentarze

Awatar użytkownika

A co mi tam zgłoszę swoją kandydature spróbować zawsze można =) To może wypisze kilka "plusów" dla których uważam że mógłbym się sprawdzić w tej roli =)

Więc tak... lubię porządek więc dbałbym o niego na forum =) zawsze zgłaszam nie zgodne posty/tematy po przez raportowanie, aby ktoś to poprawił lub przeniósł ponieważ jak wspomniałem wcześniej lubie jak jest porządek na forum. Jeżeli chodzi o kulture wypowiedzi i znajomość ortografii to myślę że nie jest tak źle =) Żeby na kogoś nabluzgać to musi mnie ktoś mocno wkurzyć a to udaję się tylko dwóm użytkownikom tego forum =) Jeśli chodzi o znajomość php, phpbb to jakaś tam jest :P zawsze jak wiem to pomogę =) No i chyba największy plus tego wszystkiego to to że spędzam bardzo dużą ilość czasu na tym forum praktycznie cały dzień mam forum włączone i odświerzam co chwile :lol: Teraz ostatnia sprawa =) staż - byłem jeszcze zarejestrowany na "starym" bb2.pl (phpbb.pl). Hmm to chyba tyle =)

A teraz tak na poważnie jeżeli ekipa sądzi że przydałbym się rzeczywiście do czegoś tutaj to będzie mi miło i chętnie pomógłbym w moderowaniu tego forum.

A teraz z osób, które mógłbym polecić to tylko hmm jedna osoba mi przychodzi na myśl, ale ona ma już inną range a mianowicie jest to abc Uważam że mógłby spokojnie zostać moderatorem spełnia napewno wszystkie wymagania wypisane przez DonPedro. Jak jeszcze ktoś mi przyjdzie na myśl to dopisze. Moja kandydatura i tak nie zostanie wzięta pod uwage bo wkurzam admina :P

Awatar użytkownika

Nie wiem, jak tam stateczność emocjonalna quby. Jeżeli jest ok, to myślę, że można go zaproponować :ble:

plusy:
- świetna znajomość php&phpBB
- świetna znajomość ortografii ( lubi się czepiać moich byków ;> )
- długi staż na forum
- niezłe statystyki postów/plusów

minusy:
- lubi fochy rzucać, ale może już mu przeszło?

Też się zgłoszę, a co mi tam ;)
Znajomość php/phpbb - mniej więcej orientuję się w tym temacie.
Ortografia - kiedyś była tragedia, teraz myślę, że stoi na dobrym poziomie.
Lubię porządek. Kulturę słowa na bardzo dużym poziomie. Nikogo nie bluzgam, bo nie widze w tym żadnych korzyści. Dwa ostrzeżenia na bb2, są przez moją głupotę, kiedyś byłem młody i głupi :wink: Staż na forum... Jestem chyba od początku na bb2.pl. Na starym phpbb.pl też byłem zarejestrowany, ale nie traktowałem go tak jak bb2.pl... Forum odwiedzam codziennie zawsze jak znajdę czas. Jeżeli przeglądając posty znajdę jakiś który moim zdaniem nie jest zgodny z regulaminem, zawsze zgłaszam go do moderatora. Nie będę się już więcej rozpisywał. Mam tylko nadzieję, że moja kandydatura na moderatora, będzie sukcesem.

A osobę, która by się nadawała na moderatora moim zdaniem to: abc, quuba Mają duży staż i znajomość php/phpbb na dużym/wysokim poziomie.

Awatar użytkownika

Ja popieram kandydaturę abc, zgłaszam również Pytona oraz siebie. Sporo miałem pretensji do niektórych członków ekipy, wzburzałem się gdy rozmawialiśmy o statusie phpbb, o zainteresowaniu nim, o przyszłości skryptu i chciałbym pokazać, że nie rzucałem słów na wiatr i sam chętnie przyczynie się do porządku i rozwoju tego forum. Oprócz tego moja kandydatura to same minusy: mam mało postów (mówie tu tylko o ilości postów, bo staż mam znacznie dłuższy), słabo znam php, mam malutką ilość plusów, a Negatyf stwierdziłby pewnie, że moja kultura wypowiedzi również pozostawia wiele do życzenia. Więc moja kandydatura to jak start Tomasza Lisa w wyborach prezydenckich, tak bym to ujął. On by miał jednak lepszą kampanię…

Awatar użytkownika

DonPedro zapomniał dodać, że trzeba mieć mniej więcej czyste konto ostrzeżeń, czyli znajomość regulaminu forum.

Awatar użytkownika

Z chęcią bym uzyskał wyższy status. Dlaczego ?
- dość dłuuugo siędzę już na phpBB2 (w tym na starym phpBB)
- dobra znajomość PHP
- BDB znajomość phpBB
- często przebywam na forum (praktycznie zawsze mnie widać :D)
- byków nie robie (no może czasami, ale człowiek nie robot)
+ osta mam, ale to Hermionka się przyczepiła :D Złu napad humoru :D
- kultura wypowiedzi: kiedy trzeba mozna pożartować, a kiedy przesada to przesada...

Zresztą kilka osób może powiedzieć conieco na mój temat.

A dlaczego Chciałbym ową posadę?

Z racji tego, że dość długo przebywam na forum reagowałbym szybką interwencją w strone czystości i w miare nieprzegiętej nagminności bzdurnych postów. Napewno nie jestem osobą która jak zobaczy lekki joke w temacie to nie zbeszta wszystkich i nie oblep żółtymi karteczkami :)

To tyle z ważniejszych.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika

zdecydowanie abc lub quba.
Obydwaj spełniają wszystkie wymogi + znają odpowiedz na prawie każde pytanie.

Awatar użytkownika

Pyton

Quote:
Z chęcią bym uzyskał wyższy status.

Dlaczego dla Ciebie ranga moderatora to wyższy status ? Ja uważam że to pomocnik jest wyższą i wyróżniającą rangą ponieważ moderatorem może zostać osoba, która nie do końca zna się tak dobrze na php, phpbb. Natomiast pomocnikiem nie może być jak to się mówi byle kto dlatego że ta osoba musi bardzo dobrze znać się na php, phpbb. Musi mieć o tym pojęcie aby udzielać pomocy a jak wszyscy wiemy albo i nie moderator ma za zadanie przede wszystkim pilnować pożądku na forum. Przenosić złe tematy do innych działów dawać upomnienia/ostrzeżenia za nie przestrzeganie regulaminu itp. Oczywiście nie mówie że nie powinien znać mniej więcej php, phpbb bo pojęcie o tym też powinien mieć, ale może je mieć w dużo mniejszym stopniu niż pomocnik. Takie jest moje zdanie i nie zgodze się z Tobą że ranga moderatora to wyższy status niż pomocnik :P

sint
Quote:
zdecydowanie abc lub quba.
Obydwaj spełniają wszystkie wymogi + znają odpowiedz na prawie każde pytanie.

Jeżeli miałbym wybierać z nich dwóch to bez wahania wybrałbym abc dlatego że że spełnia on wszystkie wymagania dosłownie a quba moim zdaniem nie spełnia ich wszystkich. Poprostu moim zdaniem nie każdy nadaję się na to stanowisko mimo to że zna bardzo dobrze php, phpbb. Zresztą jak wcześniej wspomniałem moim zdaniem moderator nie ma obowiązku umieć php, phpbb na ocenę celującą i znać odpowiedź na każdy problem/pytanie ponieważ zadaniem moderatora jest całkiem co innego.

Awatar użytkownika

Gibons wyższy miałem na myśli większe uprawnienia. Bo naprawde siędzę dość często na forum i czasami chciałbym przenieść kilka postów tak aby nie raziły w oczy zanim któryś z modów przyjdzie...

Ad. rang to hierarchia wartości owszem Pomocnik > Mod :)

Awatar użytkownika

a poza tym //ort. nieprzypominam sobie zebym zostal zdegradowany z pomocnika na moda ;P

palo napisał:
DonPedro zapomniał dodać, że trzeba mieć mniej więcej czyste konto ostrzeżeń, czyli znajomość regulaminu forum.

Jak wspomniałem w moim poprzednim poście. Ostrzeżenia dostałem przez moją głupotę. Teraz jak najbardziej respektuje regulamin.

Awatar użytkownika

klr

Quote:
Jak wspomniałem w moim poprzednim poście. Ostrzeżenia dostałem przez moją głupotę. Teraz jak najbardziej respektuje regulamin.

Każdy tutaj dostaje ostrzeżenia z własnej głupoty przecież nie z głupoty i wymysłów administratorów i moderatorów. Kiedyś nawet Don miał ostrzeżenie jeżeli się nie myle to Dabroz mu je dał :P (ale dziwnie szybko znikło :P)

Awatar użytkownika

Gibons napisał:
Kiedyś nawet Don miał ostrzeżenie jeżeli się nie myle to Dabroz mu je dał Razz (ale dziwnie szybko znikło Razz)

nie prawda bo dal mu Termit :) a zniklo bo zdobyl od tego czasu 20 pochwal ...

Awatar użytkownika

Orion

Quote:
nie prawda bo dal mu Termit Smile a zniklo bo zdobyl od tego czasu 20 pochwal ...

Sorry za pomyłke nie wiem tak jakoś mi się skojarzyło że to Dab mu dał to ostrzeżenie, ale pamiętam chyba w jakim temacie =) to były chyba skojarzenia niby taka głopota a można dostać osta :P ale dobra bo off topa robimy i zaraz my a raczej ja zarobie ostrzeżenie =)

Awatar użytkownika

Ja oponowałbym za qubą bo wiem że on wie :)
W sumie ktokolwiek z pomocników mógłby zostać moderatorem bo z jakiejś racji uzyskali swoją rangę :)

w sumie sam bym się zgłosił ale nie dostąpicie tego zaszczytu :P :P :P (żartek żeby nie było :P)

no to ja teraz pozwole sobie zaproponowac :)

quba, abc, Pyton

dlaczego? wystarczy spojrzec na ich profile, poza tym tak jak ktos napisal juz: znają odpowiedz na (prawie) kazde pytanie no i przebywają dużo na forum...

Awatar użytkownika

@Dab też dostał swego czasu osta, a raz to (razem z palem) zostali ukarani wyzerowaniem licznika (oj, jak to przeżywali).

Zasadniczo Gibons mądrze prawi, że moderator nie jest to +mega-pomocnik, tylko taka ... babcia klozetowa, musi pilnować porządku w naszym kibelku :P.

Kto jeszcze chętny?

Aha, co do mnie, to ja będę patrzył na listę raportów - po tym też widać, komu zależy.

Awatar użytkownika

Damon

Quote:
Ja oponowałbym za qubą bo wiem że on wie Smile
W sumie ktokolwiek z pomocników mógłby zostać moderatorem bo z jakiejś racji uzyskali swoją rangę Smile

W sumie mi się wydaje że nie ma co wybierać moderatorów z pomocników. Ponieważ łatwiej będzie znaleźć i wybrać moderatora z pozostałych użytkowników niż zamienienie np quby i abc na moderatora. Dlatego że moderator wiemy już jaką ma pełnić funkcję a jacyś pomocnicy też muszą być na forum a quba i abc bardzo dobrze się w tym sprawdzają a nie widze tutaj na forum zabardzo jakichś kandydatów na +pomocnika. Jeszcze zależy ile tych rang jest do "rozdania" bo DonPedro nie napisał ilu potrzebujecie moderatorów czy ma to być jeden czy dwóch itd Jeżeli jeden to wydaje mi się że mozna by zamienić jednego +pomocnika na moderatora ale jeżeli to ma być już dwóch moderatorów i mieli by to być np Ci dwaj użytkownicy, których wymieniłem to będzie to bez sensu... trzeba byłoby wtedy znowu szukać kogoś na stanowisko pomocnika bo nie sądzę że Pyton byłby sam... smutno by mu było :P Nie wiem takie jak chcecie to rozwiązać ale takie jest moje zdanie :P. Może się ktoś z tym zgodzi :>? :P

href
Quote:
no to ja teraz pozwole sobie zaproponowac Smile

quba, abc, Pyton

dlaczego? wystarczy spojrzec na ich profile, poza tym tak jak ktos napisal juz: znają odpowiedz na (prawie) kazde pytanie no i przebywają dużo na forum...

href a kto będzie wtedy +pomocnikiem ?:>

Termit
Quote:
Zasadniczo Gibons mądrze prawi, że moderator nie jest to +mega-pomocnik, tylko taka ... babcia klozetowa, musi pilnować porządku w naszym kibelku Razz.

Dzięki Termit za poparcie =)

Termit
Quote:
Kto jeszcze chętny?

Ja jestem chętny. Sprzątne to całe shit :P

Termit
Quote:
Aha, co do mnie, to ja będę patrzył na listę raportów - po tym też widać, komu zależy.

Ja zawsze zgłaszam =) przecież to wszystko jest dla dobra forum aby było bardziej przejżyste itd Chociaż czuje się wtedy jak konfident :oops: . No ale czego się nie robi aby potem lepiej się przeglądało forum =)

Awatar użytkownika

Termit napisał:
Kto jeszcze chętny?

Ja xD

Gibons napisał:
Ja jestem chętny. Sprzątne toTermit całe shit Razz

Po co mówisz jeszcze raz, że jesteś chętny? Przecież podkreśliłeś to w swoim pierwszym poście...

Awatar użytkownika

to nie jest temat na przepychanki slowne ... wyluzujcie troche !

Awatar użytkownika

klr

Quote:
Po co mówisz jeszcze raz, że jesteś chętny? Przecież podkreśliłeś to w swoim pierwszym poście...

Myślę że mogłem to jeszcze raz podkreślić w moim poście. Gdyby to był osobny post o takiej treści to rozumiem że mógłbyś się czepiać, ale tutaj nie widzę żadnych podstaw do tego :>

Edit: Orion ma rację nie rozumię dlaczego się czepiasz =) Nie róbmy off topa bo znacznie zbaczamy z tematu..

Awatar użytkownika

Gibons napisał:
rozumię

rozumiem

Awatar użytkownika

Hmm .. Dopuszczacie mozliwosc wlasnej osoby? Wiec ...

Interesuje się głównie grafiką komputerową, z zawodu grafik dwóch powazniejszych serwisow (w razie czegos www na pw nie reklamuje), dosc ciekawi mnie historia, fizyka, oczywiscie zasoby internetu ... Wiem cos o php, choc nie jestem większym znawcą tej sztuki, nie kryję tego ... Co moge o sobie mowic? Nie lubie za bardzo sie promowac ... Moze ktos kto mnie zna powie cos o mnie (bo z moich ust nie zabrzmi to smacznie ;) )

a jak sie nie uda, to moze kiedys tu grafikiem chociaz zostane? :P

Awatar użytkownika

niestety od paru godzin można zaobserwować jakąs niezdrową rywalizacje pomiedzy tymi co sie zgłosili (tylko niektórymi), wytykają sobie wszystko aby tylko pokazac złe cechy innych kandydatów, wg mnie to troche nie ma sensu jeśli to ma tak wyglądac

Awatar użytkownika

abc masz racje, może lepiej by było gdyby admini sami wybrali...

Awatar użytkownika

abc napisał:
jakąs niezdrową rywalizacje

W niewirtualnej rzeczywistości zostało to nazwane "wyścigiem szczurów", niestety mam z tym do czynienia w firmie, w której pracuję.

Awatar użytkownika

No to nie ma co już się ścigać bo *quba już został modem =) gratulacje =) No chyba że to nie koniec :>

Awatar użytkownika

No przecież, że my wybierzemy :mrgreen:.

Mamy +1. Ale trzeba jeszcze bardziej wzmocnić kadrę (spójrzcie tylko, ilu nas było w czerwcu 2004 roku...).

Awatar użytkownika

aaa kadry grafików nie wzmacniacie? :P

Awatar użytkownika

Jak to nie? :D
http://www.phpbb2.pl/forum/groupcp.php?g=19

Niedługo pojawi się regulamin jak można do tej grupy dołączyć :)

Widze, że dużo osób zgłasza się więc ja się też zgłosze ;)
Moja przygoda ze skryptem phpBB...
Skryptem phpBB zaczełem interesować się od czasu kiedy powstało bb2.pl.
Administruje "obecnie" jedno forum na skrypcie phpBB - forumisko.net.
Wiem już trochę o phpBB, dlatego pomagam innych...zdobyłem już dość dużo pochwał na różnych forach (na forum Przema mam 28 pochwał na ok. 350 postów).
Interesuje się porządkiem na forum bb2.pl, ponieważ zgłaszam posty niezgodne z regulaminem do administracji.
Co do języków...
Od roku interesuje się php, obecnie znam ten język na poziomie średnim.
Poza tym dobrze orientuje się w html'u.
Co do ortografii...
Staram się pisać bez błędów, ale jak wiadomo przeoczenia mogą się zdarzyć ;P
Dostęp do internetu...
Dostęp do internetu mam 24/h, staram się często być na forum i pomagać innym.
Dlaczego...
Szukam nowych wyzwań i dlatego zgłaszam swoją kandydature.
Inne...
Na swoją korzyść moge także przypisać to, że poinformowałem waszą ekipe o wyjściu wersji beta 2 olympusa, o której nic nie wspominano.
Pomagałem także realizować projekt dotyczący download'u, który dotyczył tworzenia opisów do modyfikacji.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Dobra, to ja podbijam, jeszcze jedno kryterium: znajomość angielskiego.

Chociaż to bardziej u administracji i developerów potrzebne, no ale możecie się wypowiedzieć na ten temat (potencjalni kandydaci).

Angielskiego uczę się już od paru lat, znam go na poziomie średnim.

Mój angielski na poziomie średnim.

btw daro, administrator na phpbb.pl nie wystarczy? :>

Awatar użytkownika

daroo napisał:
Pomagałem także realizować projekt dotyczący download'u, który dotyczył tworzenia opisów do modyfikacji.

właśnie co z nim? Napisałem 4 opisy i żaden z nich nie doczekał się publikacji.

//edit. sorry za offtop

Awatar użytkownika

To nie jest odpowiednie miejsce na to pytanie...

Awatar użytkownika

klr - a ma to coś do rzeczy ?

Chciałem też poprzec kandydature @Pytona na moda, ponieważ jest to osoba do której moge zawsze zagadać i otrzymam od niej pomoc ( w granicach rozsądku).
Często udziela się na forum i zna świetnie na skrypcie phpBB.
Nie najgorzej zna też php, chociaż o tym nie mówi!
Chciałem też napisać o @qubie, ale już widze, że został zasłużenie doceniony :)

PS. klr, nie ma to jak zaciekła rywalizacja o range.
Forum BB.pl traktuje jako forum o skrypcie phpBB, a nie support.
Supportem phpBB jest dla mnie phpbb2.pl...ponieważ tu czuć atmosfere supportu.
Jak pisałem...z phpbb2.pl jestem dopiero od rozpadu dawnego bb.pl, a o istnieniu oficjalnego supportu dowiedziałem się po tym jak otrzymałem już range.
Do obecnej ekipy bb2.pl nie mam nic, ponieważ nie jestem jednym z dawnych administratorow bb.pl i nie chce aby ktoś oceniał mnie po tym co zrobiły inne osoby, z którymi nigdy nie miałem do czynienia (wiecie o kogo chodzi).

Awatar użytkownika

Będziemy sobie nawzajem do teczek zaglądać? :roll:

daroo jaka rywalizacja? Spytałem tylko uprzejmie czy @ na phpbb.pl nie wystarczy ;-) Nie było w tamtym zdaniu żadnego ukrytego przekazu.

Awatar użytkownika

Mój angielski jest na poziomie srednio-zaawansowanym =) niemiecki - postawowy, francuski podstawowy xD Jednak wydaje mi się że to chyba nie powinno wpływać znacząco na wybór moderatora prędzej już mogłeś zapytać o czas jaki ktoś może poświęcić na moderowanie forum =)

Awatar użytkownika

Quote:
Jak to nie? Very Happy
http://www.phpbb2.pl/forum/groupcp.php?g=19

Niedługo pojawi się regulamin jak można do tej grupy dołączyć

Czekam z niecierpliwością :P ... Ale mogliscie pomyslec o mnie :]

Termit napisał:
Będziemy sobie nawzajem do teczek zaglądać? Rolling Eyes
Będziemy walczyć z układami! Nie pozwolimy! Chcemy zniszczyć :lol:

Ja bym chciał dołączyć do grafików, mam na koncie sporo darmowych stylów do phpbb, pomaganie innym i takie pierdoły :)

Awatar użytkownika

I jeden "Ciekawy" ost na koncie :D:D Ale to pikuś.

Ad. języków. Angielski w stopniu średnio-zaawansowanym (ustna matura na 90% :) i pisemna podst. na 91% ) :D:D Troszke niemiecki ale tak tyci tyci :)

Quote:
I jeden "Ciekawy" ost na koncie Very HappyVery Happy Ale to pikuś.
Taki brak mózgu wywołał u mnie reakcję obronną, nie mogłem się pochamować :)

Ja polecam Pytona na moderatora, bo jest bardzo zdolny i działa w phpbb od bardzo dawna :)

Awatar użytkownika

[ot]

Mat napisał:
Czekam z niecierpliwością Razz ... Ale mogliscie pomyslec o mnie Smile

Kisioł napisał:
Ja bym chciał dołączyć do grafików, mam na koncie sporo darmowych stylów do phpbb, pomaganie innym i takie pierdoły Smile

Takie sprawy to raczej nie w tym temacie i najlepiej na PW do naczelnego ;-)
[/ot]

Awatar użytkownika

Kisioł

Quote:
Ja polecam Pytona na moderatora, bo jest bardzo zdolny i działa w phpbb od bardzo dawna Smile

Też polecam +Pytona bo chłopak też dużo potrafi, ale pomyślmy troche zrobimy wszystkich pomocników na moderatorów a kto będzie miał range +pomocnik ?

a co do grafików to wydaje mi się że Kisiół mógłby nim zostać i starczyło by grafików =)

Awatar użytkownika

Gibons napisał:
a kto będzie miał range +pomocnik ?

Jak już tak mnie polecacie to moge mieć range pomocnika a funkcje moda :D

Gibons, a czy to takie wazne ile osob ma range +pomocnik?;>

Awatar użytkownika

Pyton

Quote:
Jak już tak mnie polecacie to moge mieć range pomocnika a funkcje moda Very Happy

2in1 też dobre =)

Carlson
Quote:
Takie sprawy to raczej nie w tym temacie i najlepiej na PW do naczelnego

Dlaczego na PW właśnie od tego jest ten temat aby napisać jakieś plusy które mogą przemawiać za tym aby dany użytkownik dostał range. Oczywiście wszystko w ramach rozsądku.

href
Quote:
Gibons, a czy to takie wazne ile osob ma range +pomocnik? Chyba wazniejsze jest czy ktos naprawde pomaga na forum =) A jak sie komus nalezy moderator to dlaczego mialby nim nie byc? Smile tylko dlatego ze ma range pomocnik?

Jeżeli jest już taka ranga to ktoś musi ją mieć chyba ze ekipa chce zniej zrezygonwac a wymienienie wszystkich pomocnikow na moderatorow jest bez sensu dlatego ze trudno jest znalesc dobrego pomocnika. Szczerze to nie widze tutaj nikogo kto moglby zastapic qube, abc, Pytona moze znalazly by sie wedlug mnie 2 osoby ktore moglyby ewentualnie nimi zostac ale Ci ktorzy sa sa bardzo dobrzy =)

Awatar użytkownika

Gibons, tylko to jest temat 'Moderatorzy', a nie 'Graficy'.

Awatar użytkownika

Carlson

Quote:
Gibons, tylko to jest temat 'Moderatorzy', a nie 'Graficy'.

Jezeli Ci chodzi o samych grafikow to sie zgadzam myslalem ze mowisz ogolnie =)

Awatar użytkownika

Angielskiego uczę się 11 rok, i uważam że język ten opanowałem... dobrze :)
Oprócz tego mam podstawy niemieckiego i hiszpańskiego :P Także jakby jakieś coś do tłumaczenia było to mogę coś zrobić (wprawka przed maturą :P)

Awatar użytkownika

no to ja też sie pochwale jak wszyscy to wszyscy ;)
angielski znam na poziomie bardzo dobrym, niemiecki również ( w niemieckiej szkole teraz jestem ;) )

Awatar użytkownika

Ja angielskiego uczę się 8 rok :) Angielski znam na poziomie moim zdaniem dobrym. Zacząłem od zerówki :) Tam to raczej była zabawa, dopiero w podstawówce się zaczeło :D Na dodatek niemieckiego uczę się 5 rok (dobry), a rosyjski dopiero 1 rok :) (Mniej niż dobrze :D)

Awatar użytkownika

Ale masz 3 ostrzeżenia, a ja prosiłem o wypowiedzi potencjalnych kandydatów na moderatora.

Termit z 2 ostrzeżeniami mam szanse?

Awatar użytkownika

Moderator - Osoba wręcz Idealna (czyt. bez warnów :P )

Quote:
Moderator - Osoba wręcz Idealna (czyt. bez warnów Razz )

nilhir kiedyś też miał ost :) A co do moich ostrzeżen 1 dostalem za temat w zlym dziale, ja myslalem ze umiescilem go w odpowiednim. A drugi chyba bo mi sie szukac nie chcialo :) ale teraz szukam zanim cos napisze.

Awatar użytkownika

nilhir, wszystkie osty dostawał ode mnie i nigdy nie miały one mocy prawnej ;>

Osoba na moderatora musi się wyróżniać. Do ekipy tylko elity trafiają ;>

Awatar użytkownika

Dajcie Pytona i abc na moderatora a z +pomocnika zrezygnujcie :P i też będzie =) bo skoro daliście qube na moderatora to Pytonowi i abc tez sie nalezy bo nie sa w niczym gorsi od niego...

Damianmyst

Quote:
odemnie

ode mnie =)

P.S. można u was wykupić specjalną rangę ®świr ? Image

Gibons napisał:
Uwagi moderatora:
Nie doszukuj się w moich postach błędów w pisowni łącznej i rozdzielnej bo są one zazwyczaj spowodowane niewskakiwaniem spacji w klawiaturze :)
Co nie zwalnia Cię z dbania o własną pisownię :P

Powinno być więcej modów, bo userzy dostają coraz mniej ostów i piszą źle mimo regulaminu ;)

Awatar użytkownika

Damianmyst

Quote:
Nie doszukuj się w moich postach błędów w pisowni łącznej i rozdzielnej bo są one zazwyczaj spowodowane niewskakiwaniem spacji w klawiaturze :)

Dobra dobra :P

Kisioł
Quote:
Co nie zwalnia Cię z dbania o własną pisownię Razz

mądrze mówisz =) :P

Kisioł
Quote:
Powinno być więcej modów, bo userzy dostają coraz mniej ostów i piszą źle mimo regulaminu Wink

Również się zgadzam powinno być wiecej ale moze nie do tego aby dawac osty ale pouczac i sprzatac po nich no chyba ze taki delikwent nagminnie lamie regulamin wtedy trzeba dac osta <evil>

P.S. co z moja rangą => ? ®świr ? Image

Awatar użytkownika

Ech, dzieci, dzieci.

Więc zaczynamy:

Gibons napisał:
odświerzam

Gibons napisał:
napewno

Gibons napisał:
pożądku

Gibons napisał:
Poprostu

Gibons napisał:
zabardzo

Gibons napisał:
przejżyste

Gibons napisał:
rozumię

Gibons napisał:
srednio-zaawansowanym

Gibons napisał:
znalesc

Gibons napisał:
znalazly by

To tylko z tego wątku :)

Kisioł, nie bądź taki cwaniak, bo Ciebie też przefiltruję ;>

Awatar użytkownika

a co Ci sie w tym nie podoba ? "srednio-zaawansowanym" =>?

P.S. czekaj jak przemagluje Twoich pierwszych 20 postów i podesle Ci liste na PW o ile nie przekroczy limitu czasu wysylania moj post :P

Awatar użytkownika

http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629461

Gibons napisał:
pierwszych 20 postów

Pierwszych czy ostatnich?

Jest taka zasada, wpierw patrz na siebie, potem poprawiaj innych :)

Jeszcze jeden post, niezgodny z wątkiem tematu i polecą ostrzeżenia :-)

Awatar użytkownika

Termit napisał:
Ale masz 3 ostrzeżenia, a ja prosiłem o wypowiedzi potencjalnych kandydatów na moderatora.

Ja pierwszego osta dostałem za zły dział, a nie powinienem, bo tak jak teraz, mod powinien zamknąć temat, a user dostarczyć mu na PW nazwę poprawnego działu, drugi, nazwa tematu nie do przyjęcia, jw., tylko że user powinien dostarczyć poprawną nazwę tematu, tak jak się to robi teraz, trzeci, dostałem go, bo źle sformułowałem odpowiedź, ale ten mi się należał moim zdaniem :) Więc 2/3, a przynajmniej 1/3 dostałem trochę niesprawiedliwie :)

Awatar użytkownika

dostarczasz na pw poprawny dział, jeśli piszesz w złym miejscu pierwszy raz, a nie po raz n-ty.

Awatar użytkownika

quba napisał:
jeśli piszesz w złym miejscu pierwszy raz, a nie po raz n-ty.

Ale to był pierwszy raz i już dostałem osta!

Awatar użytkownika

Quote:
nilhir, wszystkie osty dostawał ode mnie i nigdy nie miały one mocy prawnej ;>

nie, kiedys na starym forum dalem sam sobie :)
Bo tam byl jakis glupi system ostow, ze wystarczylo kliknac i byl. Pomylily mi sie posty i zamiast dac jakiemus pajacowi dalem sobie :)

Awatar użytkownika

Jak jeszcze raz zobaczę, że ktoś wykorzystuje ten temat do wytykania innym jakichkolwiek błędów, to posypią się osty...

Każdy, od ~usera po @adminów ma dbać o poprawność swoich wypowiedzi. Uprawnienia dostaje się nie po to, żeby zaznaczyć swoją wyższość nad kimkolwiek! Ktoś, kto chce, może mieć prawa moderatora z rangą ~user.

"moją rangą": a nie zapędziłeś się trochę? Zresztą, odnoszę wrażenie, że wszystkim chodzi tylko i wyłącznie o kolorek, splendor itp. A my potrzebujemy pomocy w (nieraz brudnej) robocie. "Żniwo wielkie, ale robotników mało" (Mt 9,35). Stąd temat.

Awatar użytkownika

Quote:
"Żniwo wielkie, ale robotników mało" (Mt 9,35)

Ten Cytat sie tyczy, tego aby modlić sie o powołania Kapłańskie, a nie żebyście mieli moderatorów , pomocników itd.

Awatar użytkownika

Wiem. Ale to też służba. Przynajmniej w założeniach. Zresztą dlatego nie dopisałem dalszego ciągu.

No i IMHO lepsze to, niż ogłoszenie naboru na nowe sługi szatana...

abc

świetna znajmosc phpbb
dobrze pisze i pomaga
jest dosc dlugo na phpbb2
bylby swietnym modem wg mnie

Awatar użytkownika

jamnik222 napisał:
abc

świetna znajmosc phpbb
dobrze pisze i pomaga
jest dosc dlugo na phpbb2
bylby swietnym modem wg mnie

http://www.phpbb2.pl/forum/profile.php? ... ofile&u=39 ...

Aby dodać komentarz musisz się zalogować